22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kuru fasulyeyi bir kere de böyle yapmayı deneyin! Tadına bakan bir tabak daha isteyecek...

Kuru fasulyeyi bir kere de böyle yapmayı deneyin. Tadına doyum olmuyor. Her yiyen bir tabak daha almak istiyor. İşte standart kuru fasulye yemeğinden sıkılanların bayılacağı o tarif...

Kuru fasulyeyi bir kere de böyle yapmayı deneyin! Tadına bakan bir tabak daha isteyecek...

Faydaları saymakla bitmeyen kuru fasulye, sofralarımızın da vazgeçilmezi. Pilavın en güzel eşlikçisi olan kuru fasulyeyi sürekli aynı tarifle yapıyorsanız bu haberimiz tam size göre. İşte kuru fasulyeli humus tarifi... 

KURU FASULYEDEN HUMUS TARİFİ

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak

KURU FASULYELİ HUMUS HAZIRLANIŞI

Haşlanmış kuru fasulyeyi süzün ve bir kaba alın.
Sarımsağı rendeleyin veya ezin, yoğurtla karıştırın.
Fasulyeyi yoğurtlu sarımsak karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Servis tabağına alın ve üzerine isteğe bağlı olarak biraz zeytinyağı gezdirin.
Dilerseniz üzerine taze nane, pul biber veya kavrulmuş susam serpiştirebilirsiniz.
Bu tarif, pratik, hafif ve lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek seçeneği sunar. Humusun kremamsı dokusu ve kuru fasulyenin besleyici özellikleri ile lezzetli bir kombinasyon elde edersiniz. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri