Kuru türlü yemeği nasıl yapılır?
Türk mutfağının en sevilen yemeklerin biri türlüdür. Tek tencerede pişen, hem sulusu hem kurusu çok sevilen bir lezzettir. Sebzelerin mevsimi gelince daha da lezzetli olur. Peki kuru türlü yemeği nasıl yapılır? Merak ediyorsanız tarife göz atın!
Türk mutfağı denince akla gelen yemeklerden biridir türlü. Hem kurutulmuş sebzelerle çok lezzetli olur hem de mevsimi gelen sebzeleri direkt kullanarak sulu yemek kıvamında çok lezzetli olur. Üstelik pişirmek hiç zor değil. Çünkü tek tencerede tüm yemeği halledebiliyorsunuz. İsteyen bu yemeklere et ya da kıyma ekleyerek de çok güzel bir şekilde lezzetlendirebilirler. Ancak biz bugün etsiz bir tarifi sizlerle paylaşacağız. İçerisine istediğiniz baharatları ve sebzeleri ekleyebilirsiniz, gerisi sizin zevkinize kalmış. Bu yemeğin yanına pilav, cacık, bulgur pilavı ya da turşu gibi yan yemekler çok yakışacaktır. Öyleyse gelelim tarife. Kuru türlü yemeği nasıl yapılır? İşte o mükemmel tarif!
KURU TÜRLÜ YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram kurutulmuş fasulye
- 250 gram kurutulmuş patlıcan
- 1 yeşil biber
- 1 domates
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça ve tuz
YAPILIŞI
- Kurutulmuş fasulye ve patlıcanları 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşladıktan sonra suyunu süzün.
- Soğanları doğrayıp yağ ile kavurun.
- Kavurduktan sonra salça ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son fasulye ve patlıcanları ekleyip kavurduktan sonra hazır!