23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kütür kütür erimeyen turşu için yapmanız gereken çok basit! Birkaç tane eklemeniz yetiyor…

Sağlıklı ve lezzetli turşuların yapımı büyük özen ister. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ev yapımı turşuların erimesini önleyen, istediğiniz lezzet ve sertlikte olmasını sağlayacak yöntemler mevcut. İşte o yöntemler...

Kütür kütür erimeyen turşu için yapmanız gereken çok basit! Birkaç tane eklemeniz yetiyor…

Turşu yapma zamanı geliyor. Lahanadan salatalığa havuçtan karnabahara kadar pek çok sebzenin turşusu sağlığınıza sağlık katıyor. Tabii doğru yöntemlerle yaparsanız! Sağlıklı ve kış boyunca yumuşamadan kalacak turşular için bazı püf noktaları bir araya getirdik. Gelin, inceleyelim.

Malzeme seçiminde dikkatli olun

Turşuların istenen kıvamda olmasını ve uzun süre boyunca erimeden kalmasını sağlamak zor olabilir. Lezzetli turşular yapmak istiyorsanız kullanacağınız sebzelerin tazeliğine dikkat etmelisiniz. Aldığınız taze sebzeleri mümkün olduğunca çabuk turşu yapmalısınız. Sebzelerin erimesini sağlayan sirkenin miktarı konusunda dikkatli olmalısınız. Turşu yapımında elma veya üzüm sirkesini tercih edebilirsiniz.

Kaya tuzu kullanın

Kullanılan tuzun miktarı ve çeşidi turşunun kıvamını doğrudan etkiler. Kaya tuzu, sebzelerin yumuşamasını engelleyerek sert ve lezzetli turşular yapmaya imkân sunar. Mutfak tuzu yerine kaya tuzu kullanarak uzun süre boyunca erimeyen sert turşular elde edebilirsiniz.

Çeşme suyu yerine temiz su kullanın

Turşu kurarken suyun ölçüsüne ve içme suyu kullanmaya dikkat etmelisiniz. Musluk suyuyla hazırlanan turşular bulanık olabilir. Turşu suyunun içilebilir olması için temiz su kullanmalısınız. Musluk suyu kullanmak isterseniz suyu kaynatıp soğuduktan sonra kullanmak sağlık açısından daha uygun olabilir.

Cam kavanozları tercih edin

Kütür kütür erimeyen turşu için yapmanız gereken çok basit! Birkaç tane eklemeniz yetiyor… - Resim : 1

Turşu yapımında plastiğe oranla daha sağlıklı olan cam kavanozları kullanabilirsiniz. Temizliği kolay olan cam kavanozlardan uzun süre boyunca faydalanabilirsiniz. Steril cam kavanozlar kullanarak zararlı bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Serin ve kuru bir yerde saklayın

Turşunuzdaki sebzeler havayla temas ederse bozulabilir. Kavanozların kapağını kapattıktan sonra içerisinde hava kalmış olma ihtimaline karşı kavanozu ters çevirerek iki saat kadar bekleyin. Bu sayede turşuların hava yüzünden bozulmasını önleyebilirsiniz. Sıcağa ve gün ışığına maruz kalmak turşunun bozulmasına sebep olabilir. Bu nedenle turşularınızı serin bir yerde, güneş ışığından korunacak şekilde saklamalısınız.

Alternatif olarak sarımsak ve nohut kullanın

Turşunuza sarımsak ekleyerek hem daha faydalı hem daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca turşu fermantasyonunun hızlanması için kavanoza birkaç nohut ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri