Kuymak nasıl yapılır? En orijinal kuymak tarifi
Kuymak, kahvaltılarda severek tüketilen ve genellikle Karadeniz Bölgesinde yapılan bir tariftir. Son zamanlarda ise kahvaltılarda kuymak görmek oldukça popülerleşti. Peki kuymak nasıl yapılır? İşte sizlere en orijinal kuymak tarifi!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Karadeniz Bölgesinde özel olarak üretilen mısır unu, tel peynir ve tereyağının muhteşem birlikteliği ile kuymak tarifi ortaya çıkıyor. Son zamanlarda ise kahvaltıların da vazgeçilmez bir lezzeti haline geldi. Karadeniz'in bazı bölgelerinde mıhlama, bazı bölgelerinde ise kuymak olarak adlandırılır. Kuymak hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var bugün size o ayrıntıları aktaracağız. Kuymağı yaptıktan sonra o gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Peki kuymak nasıl yapılır? merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin. İşte en orijinal kuymak tarifi!
KUYMAK NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tel peynir
Yapılışı
- Bakır bir tava ya da yanmaz/yapışmaz bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
- Biraz eriyip köpürmeye başlayınca mısır ununu ilave edip, tahta kaşıklı 5 dakika kadar kavurun.
- Renk aldığında ılık suyu birkaç kerede ekleyip güzelce karıştırın.
- Suyunu çekmeye başlayınca tuz ve peyniri ilave edip 1 dakika kadar karıştırın.
- Altını kapattıktan sonra fazla karıştırmayın ve servis edin.
- AFİYET OLSUN!