20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Lezzetiyle damak çatlatıyor! İki kat kaşık tatlısı tarifi...

Borcamda kaşık tatlısı, hem basit hem de oldukça lezzetli tatlılardan biridir. Özellikle şerbetli tatlılar yerine daha çok hafif ve sütlü tatlılar tercih ediyorsanız bu tatlı tam size göre!

Lezzetiyle damak çatlatıyor! İki kat kaşık tatlısı tarifi...
A+ A-

Altta yalancı tavuk göğsü, üstte supangle, nefis iki tat birleşince ortaya kaşık kaşık yiyeceğiniz harika bir tatlı çıkıyor. Sütlü tatlı tarifinin en nefislerinden biri olacak. Gerçek supangle tarifinde kek, tavuk göğsü tarifinde ise tavuk göğsü kullanılıyor. 

BORCAMDA KAŞIK TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER


Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilin

Supangle için:

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
1/2 su bardağı soğuk su

BORCAMDA KAŞIK TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Muhallebisi için uygun bir tencereye tereyağını alın. Eridikten sonra üzerine unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavurun.

Un hafif pembeleşince üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.

Süt kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynama noktasına geline altını kapatıp ocaktan alın.

İçine vanilyayı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle ya da çırpıcıyla karıştırın.

Borcamın tabanını ıslatın. Hazır olan muhallebiyi borcama boşaltıp soğumaya bırakın.

Supangle için tencereye süt, un, şeker, kakao ve yumurta sarısını alın.  Güzelce karıştırarak pişirin.

Kaynama noktasına gelip koyulaşınca içerisine çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.

Akışkan bir kıvam alması için içerisine su ekleyip karıştırın.

Kıvam alan supangleyi muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde boşaltın.

Mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın. Hazır olan tatlının üzerine kakao serpip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Dakika Haberleri tatlı tarifi sütlü tatlı tarifi yemek tarifi kaşık tatlısı muhallebi tavuk göğüsü