01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Lezzetli menemen yapmanın sırları meğer bunlarmış!

Birçoğumuzun severek yediği menemen nasıl yapılır? Lezzetini artırmak için yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir. İşte dinlenme tesislerindeki usta aşçıların sıklıkla kullandığı bu pratik tarif menemenin lezzetine lezzet katıyor. İşte o tarif....

Lezzetli menemen yapmanın sırları meğer bunlarmış!

Memenin bu özel tarifi, klasik menemen malzemeleri olan yumurta, domates, biber, soğan ve baharatların muhteşem bir uyum içinde pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Ancak, bu tarifte dikkat çeken birkaç önemli püf noktası bulunuyor:

Lezzetli menemen yapmanın sırları meğer bunlarmış! - Resim : 1

TAZE MALZEMELER

Menemenin lezzeti, kullanılan malzemelerin tazeliğine bağlıdır. Tüm malzemelerin taze ve kaliteli olması, lezzetinizi artıracaktır. Yumurtaların taze, domatesin olgun ve sulu, biberin aromatik olması önemlidir. İşte diğer ayrıntılar...

YÜKSEK ISIDA KISIK ATEŞ

Menemenin sırrı, yüksek ısıda kısık ateşte pişirmekte gizlidir. Bu, malzemelerin lezzetlerini birbirine geçirirken aynı zamanda yumuşak bir kıvam elde etmenizi sağlar.

Lezzetli menemen yapmanın sırları meğer bunlarmış! - Resim : 2

BAHARAT ZENGİNLİĞİ

Menemene karakteristik bir lezzet kazandırmak için baharatları doğru kullanmak önemlidir. Karabiber, pul biber, tuz gibi baharatlar ölçülü ve dengeli bir şekilde eklenmelidir.

TAVADA KARIŞTIRMA TEKNİĞİ

Menemenin homojen bir kıvam alması için malzemeleri karıştırma tekniği önemlidir. Tavada malzemeleri nazikçe karıştırarak her birinin birbirine iyice geçmesini sağlayın.

Son Dakika Haberleri