31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Lezzetli ve çıtır börek yapmak isteyenler buraya! 5 adımda Çerkez klasiği haluj böreği...

Çay saatlerinde misafirlerinizi ağırlarken sunacağınız lezzetli ve çıtır çıtır bir börek yapmak ister misiniz? Çerkez mutfağının klasikleşmiş lezzeti haluj böreğine bir şans vermelisiniz. Hem lezzeti hem çıtırlığı ile misafirlerinizi etkileyeceksiniz. İşte 5 adımda haluj böreği tarifi!

Lezzetli ve çıtır börek yapmak isteyenler buraya! 5 adımda Çerkez klasiği haluj böreği...

Hamur işleri denince akla gelen Çerkez mutfağı birbirinden lezzetli tarifleri ile öne çıkıyor. Özellikle misafirleriniz için yapabileceğiniz bu lezzetli tarifler arasında ise haluj böreği de yer alıyor. Çıtır çıtır dış hamuru ve peynirli iç harcı ile iştahları kabartıyor. Sevdikleriniz için yapabileceğiniz bu tarifi sizler için derledik. Gelin, beraber tarife bir göz atalım!

İlk önce hamurunuzu hazırlayın

Haluj böreği yapmak için öncelikle hamur yapımından başlamalısınız. Hamurunuzu hazırlarken ihtiyacınız olan malzemeler ise oldukça basit. Un, su ve tuz ile istediğiniz miktarda hamur yapabilirsiniz. Mantı hamuru kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. Hamurunuzu yoğurduktan sonra 15 dakika dinlendirmeniz gerekiyor.

Böreğinizin iç harcını hazırlayın

Haluj böreğinin içi genellikle peynirli, patatesli veya kıymalı yapılır. Siz de tercih edeceğiniz bir peynirle iç harcını hazırlayabilirsiniz. Peynir harcına dileğinize göre reyhan, maydanoz gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz. Ancak kıymalı veya patatesli bir iç harcı da hazırlayabilirsiniz. Kıymalı iç harç için soğanı ve kıymayı iyice kavurmalısınız. Patatesli bir haluj böreği yapmak isterseniz patatesi haşladıktan sonra ezip içine toz biber karıştırabilirsiniz.

Böreğinizi hazırlayın

Hazırladığınız iç harcınız ve 15 dakika beklettiğiniz hamur ile böreklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Eşit parçalara böldüğünüz hamurunuzu oklava yardımıyla açın. Yuvarlak hamurun içini doldurup yarım ay olacak şekilde kapatın. Kapattığınız kısımları ister bir çatal yardımıyla ister içe katlayarak sabitleyebilirsiniz. Tüm hamuru pişmesi için aynı şekilde hazırlayın.

Kızartma işlemine başlayın

Derin bir kızartma tenceresine ya da tavaya sıvı yağ koyarak ısıtın. Kızartma işlemine yağ tam olarak ısındığında başlayabilirsiniz. Tüm börekleri iki yüzü de tamamen kızarana kadar pişirin. Kızaran böreklerinizi bir kaba alın ve servis edin.

Soslar ve daha fazlası

Kızaran haluj böreklerinizin lezzetini yanına yapacağınız soslar ile artırabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos hazırlayarak yemeği servis edebilirsiniz. Eğer herhangi bir sos tercih etmezseniz haluj böreklerini soğuk ya da sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Tarif