Liçi meyvesi nedir? Faydaları neler?
Geçmişte halktan vergi alınarak toplandığı için kral meyvesi olarak da bilinen Liçi meyvesinin faydalarına inanamayacaksınız. İşte mucizevi faydaları.

Liçi, yaklaşık 3 santimetre çapında olan boyutları, pembe kabuğuyla sıcak iklimlerin vazgeçilmezidir. Bu meyve, liçi ağacında salkım şeklinde yetiştirilir. Tropik meyveler arasında tadıyla ve iştah açan rengiyle ön plana çıkan liçi meyvesi, Çin'den ülkemize kadar ulaşan lezzetli bir besindir. Sert dış kabuğu, yumuşacık iç dokusuyla tatlı bir lezzet sunan liçi meyvesi, içeriğindeki birçok mineral ve vitamin sayesinde gerçek bir sağlık deposudur. Özellikle de C vitamini açısından hayli zengin olan liçi meyvesi, 9 adediyle günlük C vitamini ihtiyacını karşılayabilir. Güçlü içeriği bununla da sınırlı değildir; kalsiyum, selenyum, bakır, fosfat ve magnezyum barındıran liçi aynı zamanda lif kaynağıdır.
Lezzetiyle fark yaratan liçi meyvesi, kabuğu soyularak ve içindeki çekirdekleri çıkarılarak yenilir. Kabuğu serttir ve kolayca soyulabilir. Tek başına yenilebileceği gibi tatlılarla, salatalarla ve dondurmalarla da tüketilebilir.
BAĞIRSAK DOSTU
İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsaklara iyi gelen bir meyvedir. Sindirim sisteminin fonksiyonlarını yerine getirmesinde aktif rol oynar.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN ÖNEMLİ
C vitamini kaynağı olan liçi meyvesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücut direncini artırırken, hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Doğal bir antioksidan olan liçi meyvesi, kandaki damar tıkanıklığını gidermeye yardımcı olarak kalp sağlığını korur.
CİLDİ NEMLENDİRİR VE YAŞLANMAYI GECİKTİRİR
Cilt için de önemli yararları olan liçi meyvesi, cildi korumakla kalmaz aynı zamanda nemlendirir ve yaşlanmasını geciktirir.
ZARARLI ATIKLARI VÜCUTTAN UZAKLAŞTIRIR
İçeriğindeki potasyum sayesinde böbrekleri çalıştırır ve kanda biriken zararlı içeriklerin atılmasını kolaylaştırır.
TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
İçeriğinde ki potasyum açık pembe renkte ise meyvenin taze olduğunun işaretidir. Eğer ki dış kabuğu kahverengiye dönük bir renk almışsa meyvenin taze olmadığına işarettir.