01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Misafirlerinizi büyüleyecek! Akşamlarınızı serinletecek Limonlu Magnolia tarifi...

Yazın en güzel, en hafif tatlılarından biri olmaya aday. Kremasız ipek kıvamında muhallebisiyle yemelere doyamacağınız bir lezzet. Klasiği çok sevilerek tüketilen magnolia tarifinin bu halini de çok seveceksiniz. İşte Limonlu Magnolia tarifi...

Limonlu Magnolia nasıl yapılır? Magnolia nasıl yapılır? Magnolia malzemeleri nelerdir?
A+ A-

LİMONLU MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1,5 paket yulaflı bisküvi

LİMON SOS İÇİN:

1,5 su bardağı su
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı zerdeçal 

LİMONLU MAGNOLİA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Derin bir tencereye yumurta, şeker, nişasta ve unu alın. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırıp pişirin. 
  • Piştikten sonra vanilya, tereyağ ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın.
  • Ara ara kabuk bağlamasın diye karıştırın.
  • Diğer tarafta bisküviyi robotton çekin. Tatlınızı yapacağınız kup ya da bardaklara önce mutfak robotundan geçirdiğiniz bisküviden 2 yemek kaşığı kadar koyun. Ardından bisküvinin üzerine 1 kepçe muhallebiden dökün. Tekrar bisküvi ve muhallebi olacak şekilde devam edin. 
  • Limon sosu için; küçük bir tencere içine sos için gerekli malzemeleri alın.
  • Tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp, ocak üzerine alın. Sos hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocak üzerinden alıp, ara ara karıştırarak, biraz sıcaklığının gitmesini sağlayın. 
  • Ardından kat kat bisküvi ve muhallebi eklediğiniz bardakların son katına limon sosu dökün.
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirin ve yenmeye hazır! Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri MAGNOLİA limonlu MAGNOLİA MAGNOLİA tarifi