Lokanta ustalarını bile kıskandıran tarif! Sütlü kuru fasulye tarifi...
Esnaf lokantalarının en çok sevilen yemekleri arasında yer alır kuru fasulye yemeği. Peki kuru fasulye yemeği nasıl yapılır? Kuru fasulyenin erimemesi ve dağılmaması için nasıl pişirmek gerekir?
Bir kuru fasulye düşünün. Şu zamana kadar yediklerinizden çok daha lezzetli olsun. Üstelik pişerken hiç dağılmasın, kıvamı da nefis olsun. Bildiğimiz kuru fasulye tarifine süt girince tüm bu beklentilerinizi karşılayacak bir tarif oluyor. Neden kuru fasulyeyi sütle pişiriyoruz diyenleriniz olacaktır. Kuru fasulye sütün içerisinde formunu kaybetmeden yumuşacık hale geliyor. Lezzeti daha çok ortaya çıkıyor ve kuru fasulye yediğinizde yaşadığınız sindirim problemlerinin de önüne geçmeye yardımcı oluyor.
Yaşadığınız o sindirim problemlerini aza indirmenin bir diğer yolu da kimyondan geçiyor. Pişerken içerisine kimyon ilave etmeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz ilave etmeden de deneyebilirsiniz.
SÜTLÜ KURU FASULYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye (önceden suda bekletilmiş)
1 adet soğan
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
SÜTLÜ KURU FASULYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Kuru fasulyelerinizi bir gece önceden suyun içinde mutlaka bekletin. Bekletmeyi unutursanız da düdüklü tencerede ön pişirme uygulayın. İçerisine dilerseniz kuşbaşı et, pastırma da ekleyebilirsiniz.
Tencereye yağ ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
Soğanların rengi dönünce salça ve fasulyeleri ekleyerek kavurun.
Hizasını geçene kadar su ekleyip baharatlarını ilave edin. Süt ile kaynatıldığı için pişme süresi yarı yarıya kısalıyor, kontrollü pişirmekte fayda var.
Piştikten sonra biraz dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Kaynak: Yemek.com