Lokanta usulü evde mercimek çorba nasıl yapılır?
Yaş kış demeden herkesin severek içtiği mercimek çorbası en çok da lokantalardaki tadıyla seviliyor. Lokanta usulü evde mercimek çorbası yapmak için birkaç önemli nokta var. Size o noktaları aktaracağız. Lokanta usulü evde mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Mercimek çorbası herkesin favorisi. Yaş kış demeden her mevsimde çorba içmeyi seven bir milletiz. Dışarıda içtiklerimiz çok hoşumuza gider. "Acaba nasıl yaptılar?" diye düşünürüz. Aslında tarifi çok basit. Herkesin severek tükettiği mercimek çorbasını evde de güzel bir şekilde yapmanız mümkün. Peki lokanta usulü evde mercimek çorbası nasıl yapılır? Cevabını merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin!
LOKANTA USULÜ EVDE MERCİMEK ÇORBA NASIL YAPILIR?
Tarif için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Öncelikle mercimekleri güzelce yıkayın.
- Daha sonra yıkadığınız mercimekleri tencereye alıp suyu ve tuzu ekleyin.
- Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Ayrı bir küçük tencerede unu tereyağı ile kavurun.
- Çorbadan bir kepçe alıp un tereyağı üzerine ilave edin ve karıştırın.
- Daha sonrasında bu karışımı çorbaya geri dökün.
- Yeterince kaynayan çorbayı blenderdan geçirin ve yarım limon sıkın.
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır!
- Dilerseniz tereyağı, pul biber ve unu kavurup pişen çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz.
Önemli püf noktaları:
- Unu kavurduktan sonra bir çırpma teliyle karıştırarak çorbanın suyunu eklerseniz çorbanın topaklanmasını önlemiş olursunuz.
- Dilerseniz çorbanızda et ya da tavuk suyu kullanarak kendi damat zevkinize uygun tarifler türetebilirsiniz.
- Çorbanızın lokantalardaki gibi daha sarı bir renkte görünmesini ve biraz da olsa farklı lezzet katmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyerek de tarifi güncelleyebilirsiniz.