06 Temmuz 2024 Cumartesi
İstanbul 29°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Lokantacıların sırrı açığa çıktı! Meğer yumuşacık mor lahana salatası yaparken içine 1 kaşık bundan ekliyorlarmış...

Lokantacıların mor lahana turşusu tarifi ortaya çıktı. Meğer içine bir kaşık şeker ekliyorlarmış. İşte karşınızda lezzetli ve yumuşacık mor lahana salatası tarifi...

Lokantacıların sırrı açığa çıktı! Meğer yumuşacık mor lahana salatası yaparken içine 1 kaşık bundan ekliyorlarmış...

Lokantalarda yediğimizde tadına doyum olmayan mor lahana salatası (turşusu) kimi zaman evlerimizde yaptığımızda aynı lezzeti vermeyebiliyor. Bunun ise aslında çok küçük nedenleri var. Lokanta usulü mor lahana salatası hazırlamak istiyorsanız sirkeli karışımın içerisine mutlaka şeker eklemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca lahanaları tuzla iyice ovmanız, aynı lokantalarda yediğimiz lezzete ve yumuşacık bir salata elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu lezzeti hemen sofranızda görmek için hadi doğruca mutfağa! İşte karşınızda tüm püf noktaları ile lokanta usulü mor lahana salatası tarifi...

LOKANTA USULÜ MOR LAHANA SALATASI İÇİN MALZEMELER

Lokantacıların sırrı açığa çıktı! Meğer yumuşacık mor lahana salatası yaparken içine 1 kaşık bundan ekliyorlarmış... - Resim : 1

  • 1 adet orta boy mor lahana
  • 1 adet limon
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker

LOKANTA USULÜ MOR LAHANA SALATASI NASIL YAPILIR?

1- Öncelikle taze mor lahanayı ince ince doğrayın ve büyük bir kaseye aktarın.

2- Doğramış olduğunuz lahananın üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip ardından limon suyunu ilave edin.

3- Lahanayı tuz ve limon suyu ile güzelce ovun. Bu işlem lahana turşusunun çok daha lezzetli ve yumuşacık olmasına yardımcı olacak.

4- Ovalama işleminin ardından lahanayı 15-20 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.

5- Lahanayı beklettikten sonra temiz ve kuru kavanozlara sıkıca yerleştirin.

6- Ayrı bir kasede sirke, su ve şekeri güzelce karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı lahanaların üzerini kapatacak şekilde kavanozlara pay edin.

7- Hazırladığınız mor lahana salatasını buzdolabında en az 3 gün dinlendirin. Ardından çıkarıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkesin ellerine sağlık!

lahana Turşu