Lokum kıvamında dana kontrfile nasıl pişirilir? Dana kontrfile tarifi...
Kontrfile özellikle et restoranlarında en çok tercih edilen et cinsleri arasında yer almaktadır. Özellikle Avrupa ve Amerika'da bu et cinsi sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrfile nasıl pişirilir? Kontrfile nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
DANA KONTRFİLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
6 dilim kontrfile et (küçük dilim)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
DANA KONTRFİLE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Etleri marinasyonda bekletmeyi unutmayın.
DANA KONTRFİLE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Tavayı ısıtmadan eti tavaya bırakmamanız etlerin sularını salmamalarını sağlar.
DANA KONTRFİLE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tabağa etleri alın. Üzerine zeytinyağını ilave edin.
Üzerine kekik ve pul biberi ekleyin. 20 dakika en az dinlendirin.
Tavayı ısıtın ve yağı ekleyin. Isındıktan sonra etleri de ekleyin ve bir tarafı güzelce pişince çevirin. Diğer tarafını da güzelce pişirin.
Mezeler ve pidelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com