Lübnan künefesi nasıl yapılır? Lübnan künefe tarifi...
Künefe kadayıf ve özel peynirle hazırlanan üzerine şerbet dökülerek lezzetlendirilen bir tatlıdır. Birçok kişinin severek yediği künefeyi Lübnan mutfağında da bulabilirsiniz. Lübnan künefesi nasıl yapılır? Lübnan künefesi tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
LÜBNAN KÜNEFESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Şerbeti için:
1su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon
Künefesi için:
400 gram künefe peyniri
300 gram kadayıf
5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pekmez
Servisi için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
LÜBNAN KÜNEFESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Şerbet için su ve şekeri karıştırın, kaynatın.Kaynayan şerbete limon suyu sıkın ve kısık ateşte on dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
- Kadayıfları ufak parçalar halinde robottan geçirin. Ufaltabildiğiniz kadar küçültün, üstlerine dört yemek kaşığı erimiş tereyağı ve azar azar yaklaşık bir çay bardağından az şerbet ekleyerek robottan geçirmeye devam edin.
- Kadayıfları elinize alıp sıktığınızda hafifçe yapışıp macunumsu bir kıvam alıyorlarsa hazırlar.
- Geniş bir tavanın tabanına tereyağı ve pekmez karışımını sürün, kadayıfları üstüne serin ve sıkıca bastırın. Kenarlarını da düzeltip iyice bastırdığınıza emin olduktan sonra rendelenmiş peyniri ekleyin orta, kısık ocakta çevire çevire peynir eriyene kadar pişirin.
- Künefeyi servis tabağına ters çevirin, sıcakken hafifçe şerbet gezdirin. Sıcakken dilimleyin, servis esnasında şerbet ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pide arasına da künefe koyup şerbet ekleyerek yiyebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Kaynak: Yemek.com