22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Lübnan'ın en sevilen lezzetlerinden biri! İşte parmaklarınızı yedirtecek Falafel tarifi...

Klasik köfte tariflerinden sıkıldıysanız, et yiyemiyorsanız ama köfteden de vazgeçemiyorsanız bu tarif tam size göre. İşte ana malzemesi nohut olan, Lübnan köftesi adıyla da bilinen falafel tarifi...

Lübnan'ın en sevilen lezzetlerinden biri! İşte Falafel tarifi...Falafel nasıl yapılır? Falafel malzemeleri neler? Lübnan köftesi nasıl yapılır? köfte tarifileri
A+ A-

Lübnan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Falafel evde pratik bir tarifle yapılabiliyor. Doyurucu bir Lübnan lezzeti olan falafel; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. İşin sırrı nohutları haşlamadan, bir gece önce suda bekletmekte saklı. İşte Falafel tarifinin detayları...

MALZEMELER

-1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
-1 adet orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı kişniş (arzuya göre)
-1/4 demet maydanoz
-2 dal taze soğan
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-2 yemek kaşığı un

KIZARTMAK İÇİN:

-1 su bardağı ayçiçek yağı

SOSU İÇİN:

-1 su bardağı süzme yoğurt
-1 yemek kaşığı tahin
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı limon suyu

PÜF NOKTASI NE?

Nohutları haşlamayın, sadece 1 gece önceden suda bekletin. Eğer elinizde 1 gece önceden suda bekletilmiş nohut yoksa haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz ancak kıvamında farklılıklar oluşabilir.

NASIL PİŞİRMELİ?

Arzuya göre bu tarifi tavada az yağda veya 200 derecede önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

YAPILIŞI

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohudun suyunu süzün ve bir rondonun içine dökün. (Nohutlar haşlanmayacak.)

Nohutların üzerine önceden küp küp doğradığınız soğanları, sarımsakları ilave ederek rondoyu bir kez çalıştırın.

Ardından doğradığınız maydanozları, taze soğanı ekleyip rondoda karıştırın. Robot malzemeleri çektikten sonra kendiniz de bir spatula yardımıyla mutlaka biraz karıştırın. Karışıma tüm baharatları ve karbonatı da ekleyip tekrar rondoda çekin.

Hazırlanan karışımı derin bir kabın içerisine alıp unu ekleyip yoğurun. Hazır olduğunda üzerini bir streç film ile kaplayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Bu sırada sosu hazırlamak için süzme yoğurdun içine sarımsağı, tahini, limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
Buzdolabından çıkarttığınız falafel harcından elinizle cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayın.

Falafel köfteleriniz hazır olduğunda iyice kızdırdığınız yağın içerisine atıp kızartmaya başlayın.

Falafelleri kızartırken içlerinin güzelce pişmesi için orta ateşte kızartmaya dikkat edin.

Kızarttığınız falafel köftelerini hazırladığınız sos ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri Fırında Falafel Falafel Dürüm Tahin Soslu Fırında Falafel Falafel Burger Diyet Falafel Falafel Yapımının Püf Noktaları Yağ Çekmeyen Tarifler Değişik Nohut Yemekleri Bakliyat Tarifleri