22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Markette kilosu 700 lira! Sütün içine 1 kaşık sirke ekleyin, bakın ortaya ne çıkacak...

Sütün içine bir kaşık sirke ekleyin! Ortaya çıkan ürüne markette tonla para ödüyoruz. Yaptığınızın ise tadı market raflarındakini aratmayacak. İşte o tarifin ayrıntıları...

Markette kilosu 700 lira! Sütün içine 1 kaşık sirke ekleyin, bakın ortaya ne çıkacak...

Bu tarifle paranız cebinizde kalacak. Yalnızca iki malzeme ile pizza ve makarnaların vazgeçilmezi olan mozerella peynirini evde kolaylıkla yapabileceksiniz. Market raflarında kilosu 700 liraya satılan peyniri yapmak için yalnızca süt ve sirkenizin olması yeterli. Peki, süt sirke ile nasıl kestirilir? Süt ve sirke ile peynir nasıl yapılır? İşte en basit yolu...

EV YAPIMI MOZERELLA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 litre taze süt (tercihen pastörize ve homojenize edilmemiş)

1 bardak sirke (tercihen beyaz)

1/4 çay bardağı su (temiz, içilebilir su)

Tuz (isteğe bağlı)

EV YAPIMI MOZERELLA TARİFİ

Markette kilosu 700 lira! Sütün içine 1 kaşık sirke ekleyin, bakın ortaya ne çıkacak... - Resim : 1

1- Sütü geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığına gelene kadar ısıtın.

2- Isınan sütü ocaktan alın. Sirke ve suyu karıştırıp ardından sütün içerisine ilave edin. Süt pıhtılaşmaya başladığında tahta bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın.

3- Pıhtılaşma süreci tamamlandığında, bir bıçak veya peynir dilimleyici kullanarak pıhtıyı küçük parçalara kesin. Daha sonra, tencerenin içinde pıhtıyı hafifçe karıştırın.

4- Tencereyi tekrar ocağa koyun ve ısınan sütü karıştırarak karıştırın. Peynirin kıvam alması için ısınan sütü pıhtı ile karıştırmaya devam edin.

5- Süt tamamen pıhtılaştığında, sıcak sudan geçirerek peynirinizi yoğurun. Sıcak su, peynirin elastikiyet kazanmasına yardımcı olacaktır.

6- Yoğurduktan sonra, peyniri şekil vermek için istediğiniz şekilde yoğurabilir veya bükerek, şekil verebilirsiniz.

7- Son olarak, peyniri soğuk suya koyarak soğumasını sağlayın. Ardından tuz ekleyebilir ve buzdolabında dinlendirerek kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri