20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Marketten hazırını almak yerine evde kendiniz yapın! Kefir meğer böyle mayalanıyormuş...

Marketlerde her ürüne kolaylıla erişim sağlansa da evde hazırlamak daha sağlıklı gelir. Evde hazırlanacak yiyecek ve içeceklerden biri de kefirdir…

Marketten hazırını almak yerine evde kendiniz yapın! Kefir meğer böyle mayalanıyormuş...
A+ A-

Kefirin insan sağlığı için faydaları saymakla bitmez. Sindirim problemi yaşayanlar kefir tükettiklerinde sindirim sistemindeki denge sağlanır. Kabızlık, ishal gibi hastalıklarda kefir iyileştirici ve tedavi edici etkiye sahiptir. Kefir içenlerin bağışıklık sistemi kuvvetli olur.

SAĞLIĞINIZ İÇİN KEFİR İÇİN!

Mayalanmış sütten elde edilen bu muhteşem besin sayesinde faydalı bakterilerin sayısı artıyor. Kefirdeki probiyotikler vücuttaki kan basıncını dengeler, kolesterol seviyesini düşürebilir, bağırsaklardaki iltihaplanmayı önler, rahatsızlanmaları da azaltır.

Kefir tüketen kişiler daha zor hastalanırlar. Kefirdeki minerallar, vitaminler, kalsiyum, protein ve B vitaminleri vücut direncini artırır. Böylece vücut gelişimi de olumlu katkı görür.

Marketten hazırını almak yerine evde kendiniz yapın! Kefir meğer böyle mayalanıyormuş... - Resim : 1

Kefirin meyveli ya da sadesine marketlerde ulaşmak oldukça kolaydır. Fakat bazı kişiler hijyen ve temizlik hassasiyetinden dolayı evlerinde kefir üretmeyi tercih eder. haber7.com sitesinde yer alan bir haberde kefirin hazırlanışı ve püf noktası paylaşıldı.

EVDE KEFİR NASIL YAPILIR?

Kefir yapmak için şu malzemeleri temin etmeniz gerekiyor:

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı kefir tanesi 
  • Cam kavanoz
  • Plastik süzgeç

Önce sütü kaynatın ve kaymağını üzerinden alın. Ardından süte kefir tanelerini ekleyin. Kullandığınız kabın metal olmamasına dikkat edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabınızın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20-25 °C'de kalacak şekilde karanlık bir ortamda 2 gün kadar sütü bekletin. Bu sürede süt pıhtılaşacaktır. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Dilerseniz kefirinizi bu şekilde tüketebilir, dilerseniz içine meyve taneleri ekleyebilirsiniz.

Kaynak: haber7.com

Görsel kaynak: freepik

Derleme: aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri