23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef All Star ana kadro yarışında yapılan enginar dolması tarifi

Ege'nin sevilen lezzeti enginar dolması bugün MasterChef All Star'ın konuğuydu. Yarışmacılar en iyi enginar dolmasını yapmak için kıyasıya yarıştı. Peki, lezzetli bir enginar dolması nasıl yapılır? Sizler için enginar dolması malzemelerini ve tarifini derledik!

MasterChef All Star ana kadro yarışında yapılan enginar dolması tarifi
A+ A-

MasterChef All Star heyecanı başladı. Farklı sezonların en iyi isimleri önlüğü giyip yarışmanın ana kadrosuna girmek için bıçakları çekti. Bugünkü bölümün kazananının belirleneceği yemek ise enginar dolması oldu. İlgi ile takip edilen yemek programını izleyenler enginar dolması nasıl yapılır diye araştırmaya başladı. İşte sizler için enginar dolması için gerekli malzemeler ve enginar dolması tarifi...

ENGİNAR DOLMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Fesleğen

ENGİNAR DOLMASI YAPILIŞI

- Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.

- İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.

- Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

ENGİNAR DOLMASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

- Tarife başlamadan önce, enginarları kararmaması için limonlu suda 20 dakika bekletin.

- Enginarın taze ve olgun olmasına dikkat edin. Çürük kısımlarını keserek temizleyin.

- Yemeği pişirirken içerine toz şeker ilave edin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.

- Pişirme işleminin sonlarında doğru tencereye birkaç damla limon sıkın. Böylece yemeğin rengi canlı kalacaktır.

-Servis etmeden önce üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri enginar dolması enginar dolması tarifi enginar dolması malzemeler masterchef all star mehmet şef somer şef danilo şef