23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu tarifi

Karadeniz'de adeta bir kültür haline gelen hamsi yemeklerinin kızartma, buğlama gibi birçok tarifi yapılıyor. Bunlar arasında en popüler olanlardan biri hamsi kuşu yemeği! MasterChef Türkiye'de yapılan hamsi kuşunun tarifi merak ediliyor. Hamsi kuşu nasıl yapılır?

MasterChef hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu tarifi
A+ A-

Hamsi kuşu yemeği, Karadeniz mutfağının kendine özgü yemekleri arasında öne çıkanlardan biri.  MasterChef Türkiye'de yapılmasıyla gündem olan hamsi kuşunun nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte, adım adım hamsi kuşu tarifi!

MasterChef hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu nasıl yapılır? Hamsi kuşu tarifi - Resim : 1

HAMSİ KUŞU NASIL YAPILIR? HAMSİ KUŞU TARİFİ

Malzemeler

İç Harç

  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Tuz (kendinize göre ayarlayın)
  • Karabiber
  • Kimyon

Dış Harç ve Kızartma İçin

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Bol sıvı yağ


Hazırlık

  • Kuru soğanı, sarımsağı, maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.

  • Bir kaba doğradığınız malzemeleri alın ve iç harcı yapmak için mısır unu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Güzelce karıştırın.

  • Hamsilerin içini temizleyin ve yıkayın.

  • Her bir hamsiyi elinizin içinde yarı yarıya üst üste gelecek şekilde dizin.

  • İç harcı hamsilerin içine yerleştirin. Eğer hamsiler büyükse, iç harçtan daha fazla kullanabilirsiniz.

  • Hamsileri kapatın, ortasında boşluk olursa ayrı bir hamsi ile o boşluğu kapatın.

  • Mısır ununa bulayın ve elinizle iyice sıkıştırın.

  • Kızartmak için bol sıvı yağda hamsi kuşlarını altın rengine kadar kızartın.

  • Kızaran hamsi kuşlarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri