29 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

MasterChef'e Erzurum'un yöresel yemeği damga vurdu! O tarifi duyunca çok şaşıracaksınız...

MasterChef'in son bölümüne Erzurum'un meşhur yöresel lezzeti damga vurdu. Peki, Erzurumluların bayılarak yediği şalgam dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef şalgam dolması tarifi...

MasterChef'e Erzurum'un yöresel yemeği damga vurdu! MasterChef soğan dolması nasıl yapılır?

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef'in yeni bölümünde Türkiye'nin yöresel dolma tarifleri, yetenekli yarışmacılar tarafından yapıldı. O dolmalardan biri olan Erzurum'un yöresel lezzeti de izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, Erzurum'un meşhur şalgam dolması nasıl yapılır? Şalgam dolması tarifi...

ŞALGAM DOLMASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

5-6 adet şalgam

İç harcı için:

300 gr kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Baharatlar: nane, karabiber, tuz

Salçalı sos için:

Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz

ERZURUM'UN YÖRESEL ŞALGAM DOLMASI NASIL YAPILIR?

Şalgamları orta kalınlıkta yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Ardından kaynar suda 10 dakika boyunca haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin.

Dolmanın iç harcı için bir yoğurma kabına ince ince doğranmış soğan, kıyma, pirinç, bulgur, salça, mayadanoz ve baharatları alın. Tüm malzemeleri iyice harmanlayıp yoğurun.

Dolmanın salçalı sosu için bir tencereye tereyağı alın. Isıttığınız tereyağında salçayı kavurun, suyunu ve tuzunu ekleyip biraz kaynatın.

Dilimlediğiniz şalgamların arasına iç harçtan doldurun ve yarım ay şeklinde olacak şekilde kıvırın. Şalgam dolmalarını, salçalı sosun olduğu tencereye yerleştirin. Üzerine bir dolma taşı ya da tabak kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Tercihe göre yoğurtla servis edebilirsiniz.

İşte Erzurum'un yöresel lezzeti şalgam dolması hazır. Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun.

Masterchef