Mayasız ama puf puf kabarıyor ve asla yağ çekmiyor: Airfryer'da pişi tarifi
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı, çocukların en sevdiği atıştırmalık ne diye sorsak üç kişiden ikisi kesinlikle pişi der! Peki, maya kullanmadan ve yağ çekmeden sağlıklı pişiler yapmak ister misiniz?
Bu konuda imdadımıza son zamanlarda evlerimizdeki en büyük yardımcılarımızdan biri olan airfryer yetişiyor! Mayalama ile uğraşmadan, foşur foşur yağda kızartmadan yapacağınız puf puf kabaran airfyer'da pişi tarifi ile karşınızdayız!
AIRFRYER'DA PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz arttırabilirsiniz)
Airfryer'da pişi için püf noktası: Hamurları hazneye koyduktan ve makineyi çalıştırdıktan sonra üzerine yağ eklemeniz kabarması için püf noktadır. Çalıştırmadan üzerine yağ eklerseniz kabarmayacaklardır.
AIRFRYER'DA PİŞİ HAZIRLANIŞI
1- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve kabartma tuzunu koyun. Ardından üzerine un ilave edin.
2- Karışımı güzelce yoğurun ve hamur haline getirin.
3- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından merdane yardımıyla açın.
4- Açtığınız hamurdan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller çıkarın.
5- Airfyer'ı180 derece 15 dakikaya ayarlayın.
6- Hamurları koymadan önce alt hazneye biraz yağ ekleyin. Ardından hamurları yerleştirin ve 3-4 dakika pişirin.
7- Hazneyi çıkarın ve üzerine yağı ekleyin. Biraz piştikten sonra yağı eklemeniz pişilerin kabarmasına yardımcı olacaktır.
8- Ortalama 7-8 dakika daha pişirdikten sonra altın rengi pişileriniz hazır.
9- Domates, zeytin ve peynirle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com