Mayasız ve 10 dakikada hazır! Yumuşacık bazlama tarifi
10 dakikada hazırlayabileceğiniz mini bazlamalar, mis gibi kokusu ve lezzetiyle başınızı döndürecek. İşte tarifi...
Yayınlanma:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
MAYASIZ BAZLAMA TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
- Yoğurt su ve tuz derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Toparlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ayrı ayrı silindir şekli verilerek küçük parçalara bölünüp her bir beze yuvarlanır yuvarlanan bezelerin üzerlerinin kurumaması için üzerleri örtülür.
- Her bir bezenin üzeri hafif unlanıp elle hafif bastırılır merdaneyle çok inceltmeden açılır yanmaz yapışmaz tava orta ateşte ısıtılır.
- Açılan bazlama hamurları güzel kabarması ve içlerinin tam pişmesi için sık sık çevrilerek pişirilir.
- Piştiğinde üzerlerine hafif tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.