22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 24°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meğer bu güne kadar hep yanlış yapmışız! İşte kabak tatlısının kimsenin bilmediği püf noktası…

 Ağızda şölen yaşatacak enfes bir kabak tatlısı gününüzü keyifli hâle getirebilir. Sonbahar sezonunun favori tatlıları arasında yer alan bu tatlıyı tüm kış boyunca tüketebilirsiniz. İşte içinizi ısıtacak leziz mi leziz kabak tatlısı için kritik noktalar...

Meğer bu güne kadar hep yanlış yapmışız! İşte kabak tatlısının kimsenin bilmediği püf noktası…

Lezzetiyle adından söz ettiren kabak tatlısı hafif ve besleyici olmasıyla da biliniyor. Geleneksel lezzetler arasında yer alan bu tatlı kadifemsi dokusuyla birçok kişiyi cezbediyor. Peki, lezzetli bir kabak tatlısı nasıl yapabilirsiniz? Enfes bir kabak tatlısı için aşağıdaki pratik bilgilere ve püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

KABAK TATLISI İÇİN PRATİK ÖNERİLER - LEZZETİNİ ARTIRAN PÜF NOKTALAR

Kabak seçimine dikkat edin

Kabak tatlısının ideal kıvamda olması için kullanacağınız bal kabağı orta olgunluk ve sertlikte olmalı. Tam olgunlaşmamış kabaklar sert bir kıvam elde etmenize sebep olabilir. Oysaki lif lif dağılan bir doku, her zaman için en lezzetli tatlıyı yapmanız için gereken kıvamdır. Bunun yanında mümkünse organik veya yerel olarak yetiştirilen bal kabaklarını tercih edin.

Güzelce yıkayıp dilimleyin

Meğer bu güne kadar hep yanlış yapmışız! İşte kabak tatlısının kimsenin bilmediği püf noktası… - Resim : 1

Aldığınız kabağı yıkayıp soyun. İmkânınız varsa temizleterek de alabilirsiniz. Tatlının kolay pişmesi ve kabağın şekeri içine çekmesi için uygun büyüklüklerde dilimlenmesi önemli. Bu yüzden aşırı büyük dilimlemekten kaçının.

Şeker ile bekletin

Tatlınızda istediğiniz lezzeti yakalamak için kabakları geceden şekere yatırın. Bekletilen kabaklar suyunu salar, böylece kendi suyunda pişen enfes bir lezzete ulaşabilirsiniz.

Pişirme ve dinlendirme

Eğer daha açık renkli bir tatlı istiyorsanız tencerede, daha karamelize bir kıvam ve görüntü istiyorsanız fırında pişirebilirsiniz. Tencerede pişiyorsanız kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirerek daha lezzetli bir tatlıya ulaşabilirsiniz. Pişirdikten sonra yarım saat tencerenin kapağını açmayın ve dinlendirin.

Sunuma hazırlayın

Dinlendirmeden sonra kabakları sunacağınız tabaklara alın. Kabak tatlısının yanında başta tahin olmak üzere kaymak ve dondurma da tüketilebilir. Ek olarak tatlınızı ceviz, fındık veya Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Damak zevkinize göre süsleyip renklendireceğiniz tatlı ile ailenize unutamayacakları bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Unutmayın, sunum da tatlıyı hazırlamanın önemli bir aşaması. Afiyet, şeker olsun!

Son Dakika Haberleri