22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meğer ev hanımlarının sırrı o malzemeymiş! Sadece 1 çay kaşığı eklediğinizde pişi puf puf kabarıyor

Puf puf kabaran, kabarmalara doyamayan bir pişi yapmak aslında oldukça kolay. Ev hanımlarının sır gibi sakladığı o malzemeyi hamurunuza ekleyerek pişinizin puf puf kabarmasını sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Meğer ev hanımlarının sırrı o malzemeymiş! Sadece 1 çay kaşığı eklediğinizde pişi puf puf kabarıyor

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, hepimizin defalarca denediği, birçok püf noktası barındıran bir tariftir. Pişiniz puf puf kabarsın isterken yapılan tek bir hata, pişinizin sönmesine neden olabilir. Meğer ev hanımları puf puf kabaran pişinin tarifini sır gibi saklamış. İşte kabardıkça kabaran, puf puf pişinin tarifi..

TEK MALZEMEYLE PUF PUF KABARAN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

Meğer ev hanımlarının sırrı o malzemeymiş! Sadece 1 çay kaşığı eklediğinizde pişi puf puf kabarıyor

1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı cep sodası (karbonat)
Tuz
Alabildiğine un

Hazırlanışı

1. Karbonat ve yoğurdu karıştırarak unun üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi koyduktan sonra unu azar azar ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
2. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekli vererek kızartın. Puf puf kabaran pişiniz hazır.

Afiyet olsun!

Tarif