21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meğer ezogelin çorbasını bir kez bile doğru yapmamışız! Esnaf lokantası usulü ezogelin çorbası tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ezogelin çorbasını aslında böyle yapmak gerekiyormuş. En lezzetli hali esnaf lokantalarında içilen ezogelin çorbasının tadı bu tarifle arşa çıkıyor. İşte esnaf lokantası usulü ezogelin çorbası tarifi...

Meğer ezogelin çorbasını bir kez bile doğru yapmamışız! Esnaf lokantası usulü ezogelin çorbası tarifi

Esnaf lokantalarının en sevilen lezzetlerinden biri şüphesiz ezogelin çorbasıdır. Siz de Türk mutfağının en güzel değerlendirme tariflerinden biri olan ezogelin çorbasını usta aşçılar gibi yapmak isterseniz tarifimiz takip edebilirsiniz. İşte karşınızda esnaf lokantası usulü ezogelin çorbası...

ESNAF LOKANTASI USULÜ EZOGELİN ÇORBASI

2 çay bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
9 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1) Geniş bir tencereye önce suyu ardından 2 çay bardağı kırmızı mercimeği, 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyun. Tüm malzemeler yumuşayana kadar ortalama 35 dakika kadar pişirin.

2) Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve küp küp doğradığınız kuru soğanı güzelce kavurun. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasını ardından 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek kavurmaya devam edin.

3) Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı sosu ekleyin ve çorbayı karıştırarak 10 dakika kadar daha pişirin.

4) Hazırladığınız ezogelin çorbasını limon suyu ve pul biber ilavesi ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri ezogelin çorbası LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASI ezogelin çorbası tarifi