22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Meğer kurabiye ustalarının sırrı buymuş! Kurabiye hamuruna bir tatlı kaşığı pul biber ekleyince...

Kurabiye ustalarının yaptığı yoğun aromalı ve lezzetli kurabiyelerden yapmak ister miydiniz? Kurabiye ustalarının sır gibi sakladığı yöntemi sizin için araştırdık. Kurabiye hamuruna bir tatlı kaşığı pul biber eklediğinizde, kurabiyenin lezzetini 10 katına çıkaracaksınız.

Meğer kurabiye ustalarının sırrı buymuş! Kurabiye hamuruna bir tatlı kaşığı pul biber ekleyince...

Fırından yeni çıkmış sıcacık bir ev yapımı çikolatalı kurabiyenin yerini hiçbir şey tutamaz. Çikolatalı kurabiye tarifi hepimizin ezbere bildiği bir tariftir. Ancak kurabiye ustalarının sır gibi sakladığı bir lezzet yöntemi var. Çikolatalı kurabiye hamurunun içine sadece bir tatlı kaşığı pul biber eklemek kurabiyenin lezzetini ve yoğun aromasını on kat artırıyor. İşte kurabiye ustalarının sır gibi sakladığı, pul biberle lezzeti coşan çikolatalı kurabiye tarifi...

PUL BİBERLİ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

Meğer kurabiye ustalarının sırrı buymuş! Kurabiye hamuruna bir tatlı kaşığı pul biber ekleyince...

200 gram tereyağı veya margarin
2 yumurta
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı pulbiber
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
Un, kabartma tozu, kakao ve pul biberi ilave edip yumuşak kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Pul biber, çikolatalı kurabiyenizin aromasını yoğunlaştıracak.
Damla çikolatayı ekleyip son kez nazikçe yoğurun.
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve kurabiye şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri