Meğer mantıyı bu zamana kadar yanlış haşlamışız! Kaynama suyuna bir bardak eklerseniz...
Mantı, severek tükettiğimiz ancak haşlarken tek bir hatayla dağılabilen nefis bir lezzettir. Mantının haşlarken dağılmaması için haşlama suyuna bir bardak soğuk su eklemeniz yeterli. Nasıl mı? İşte o püf noktası...
Mantı, severek tükettiğimiz nefis tatlardan biridir. Mantı, sarımsaklı yoğurt ve domatesli sosla servis edilir. Mantı yaparken bilmeden yapılan bazı küçük hatalar mantının dağılmasına neden olabilir. Mantının dağılmasını engelleyen püf noktasını sizin için derledik.
DAĞILMAYAN MANTI İÇİN...
Dağılmayan mantı yapmanın püf noktası, haşlama suyuna eklenen bir bardak soğuk suda yatıyor. Mantı haşlandıktan sonra hemen süzmek yerine, haşlama suyuna bir bardak soğuk su eklemek mantıların üzerinde şok etkisi yaratarak mantıların dağılmasını engeller. Soğuk suyla buluşan mantılar, kendilerini toparladıktan sonra iki üç dakika içinde süzebilirsiniz.
Mantının kaynama suyuna eklenen bir tatlı kaşığı ingiliz karbonatı da, mantıların birbirlerine yapışmasını engelleyerek dağılmasını önler. Karbonat, mantının lezzetini bozmadan dağılmasını engelleyecektir.