Meğerse sütü buzdolabına böyle yerleştirmemek gerekiyormuş! İşte doğru yerleştirme yöntemi
Bu hatayı hangimiz yapmıyor ki? Sütü buzdolabı kapağının iç kısmına yerleştirmemek gerekiyormuş. Peki süt buzdolabında hangi bölmede olmalı? Sütü doğru yerleştirme yöntemi hangisi? İşte ayrıntılar...
Sütü buzdolabına yerleştirirken bu hatayı hepimiz yapıyoruz. Meğerse sütü buzdolabına böyle yerleştirmemek gerekiyormuş. Süt, buzdolabı kapağının iç kısmında durursa ne oluyor? Neden buraya yerleştirmemeliyiz? Sütü buzdolabına doğru yerleştirme yöntemi hangisi? Bu yazıda yanıtları bulabileceksiniz.
MEĞERSE SÜTÜ BUZDOLABINA BÖYLE YERLEŞTİRMEMEK GEREKİYORMUŞ
Buzdolabı kapağının şekil itibariyle süt şişesi için yaratılmış olduğunu düşünebilirsiniz. Onu raflarda tencerelerin arkasında aramak yerine kapaktan kolayca almak herkesin işinize gelir. Fakat sütün uzun süre taze ve leziz kalmasını istiyorsanız aslında bu çok yanlış bir seçim.
Çünkü buzdolabı kapısı sık sık açılıp kapandığı için dışarıdaki havayla en fazla temas eden bölge. Diğer bir deyişle en fazla ısı dalgalanmasının yaşandığı bölge olan buzdolabı kapısı sabit bir soğuklukta sürekli tutulması gereken ürünler için hiç de uygun bir bölge değil. Bunların başında da süt ve aslında tüm süt ürünleri geliyor.
SÜTÜ BUZDOLABINA DOĞRU YERLEŞTİRME YÖNTEMİ
Onları saklayabileceğiniz en doğru ve en uygun yer ise buzdolabının orta ya da alt rafları.
Kaynak: yemek. Derleme: Aydınlık.