Mercimek Çorbası'nı hiç böyle yapmadınız! İçine bir kaşık ekleyince...
Mercimek Çorbası pişiren pek çok kişi, sağlığa faydaları olan o malzemeyi eklemeyi bilmiyordu. Mercimek Çorbası'na sadece bir çay kaşığı eklenen o malzeme, bağışıklık sistemini güçlendirerek çorbanızın lezzetini de arşa çıkarıyor.
Türk sofralarının geleneksel lezzeti Mercimek Çorbası, pek çok farklı tarifle hazırlanıyor olsa da, sağlığa faydalı şekilde hazırlamak zor olabiliyor. Mercimek Çorbası pişiren pek çok kişi, sır gibi saklanan o malzemeden habersiz. Çorbacıların herkesten sakladığı o malzeme, eklendiğinde Mercimek Çorbası'nın lezzetini arşa çıkarıyor ve vücut sağlığına takviye sağlıyor. İşte bir çay kaşığı yeterli olan o malzeme...
MERCİMEK ÇORBASI'NA BİR KAŞIK EKLERSENİZ...
Sofraların vazgeçilmezi olan Mercimek Çorbası'nın lezzeti ve kıvamı eklenen tek bir malzemeyle arşa çıkıyor. Mercimek Çorbası'na eklenen bir çay kaşığı zerdeçal, çorbanın kıvamını korurken vitaminle dolduruyor. Zerdeçal eklenen Mercimek Çorbası, hem vücut direncini artırıyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 büyük boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve patatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Sarımsağı ezdikten sonra mercimekleri yıkayarak süzün. Derin bir tencerede tereyağını erittikten sonra zeytinyağı, soğan, patates ve sarımsağı ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Kavurma işleminin sonunda su ve zerdeçalı da ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak baharatlarını ekleyin ve çorbanızı blenderdan geçirerek süzün.
Afiyet olsun!
kapak görsel: yemek.com