22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Mercimek ve bulguru böyle pişirirseniz daha lezzetli oluyor! 1 kepçe eklenmeli

Mercimek çorbası veya bulgur pilavı yaparken aşçıların uyguladığı bu yöntemi mutlaka uygulayın! Hem çorba hem pilav çok lezzetli oluyor

Mercimek ve bulguru böyle pişirirseniz daha lezzetli oluyor! 1 kepçe eklenmeli
A+ A-

Mercimek çorbası, Türk mutfağında çok sevilen ve çok tüketilen çorbalardandır. Bulgur pilavı da yine aynı şekilde çok sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu iki yemeği de yaparken bilmeniz gereken bir püf nokta var.

GERÇEK TAVUK SUYU KULLANIN

Aşçılar hem pilav hem de çorba pişirirken mutlaka tavuk suyu kullanılmasını öneriyor. Ancak önerdikleri tavuk suyu marketlerde satılan değil. Gerçek tavuk suyu.

Peki tavuk suyu nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir çorba veya nefis bir pilav yapımı için tavuk suyu tartışmasız en iyi seçenek olarak bilinmektedir. Bol baharatla ve yeşillikle hazırlanmış bir tavuk suyu yemeklerimizin lezzetine lezzet katmaktadır. Birkaç püf nokta ile evde tavuk suyu hazırlamak aslında oldukça kolay. Üstelik bolca hazırlayıp, derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Böylece bulyon kullanmak yerine, kendi hazırladığınız sağlıklı, tuzu, baharatı yerinde lezzetli tavuk suyu, her zaman elinizin altında her zaman hazır olacaktır. Şimdi gelin evde tavuk suyu nasıl hazırlanır hep birlikte inceleyelim:

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Tavuk suyu için gerekli malzemelerin listesi ve tarifi paylaşıldı.

2 tavuk göğüs eti
1 kereviz sapı ve yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
Tuz
2 yemek kaşığı sirke
3 litre su

Tavuk suyunun hazırlanışı;

*Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
*Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin.
*Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
*Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
*Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
*Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.

Elde ettiğiniz bu suyu ister yaptığınız pilava isterseniz de pişireceğiniz mercimek çorbasına ekleyebilirsiniz. Mercimek çorbası pişirirken bu sudan bir bardak eklemeniz bile çorbanın lezzetini iki katına çıkaracaktır. 

Son Dakika Haberleri