Milli teknoloji için Bilim Erzurum
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) işbirliğinde 20 ay önce Yakutiye ilçesinde kurulan Bilim Erzurum, 6-14 yaş arasındaki çocukların teknoloji ve bilim alanında yetişmesine olanak sağlıyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) işbirliğinde 20 ay önce Yakutiye ilçesinde kurulan Bilim Erzurum, 6-14 yaş arasındaki çocukların teknoloji ve bilim alanında yetişmesine olanak sağlıyor. Merkezde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri 7 farklı atölyede teknoloji ve bilim üzerine uzmanlardan hem teorik hem de pratik eğitimler alıyor. Bilim Erzurum Müdürü Yakup Koçak, ülkede öne çıkan bir merkez olduklarını söyledi. 20 ayda 90 bin öğrenciye eğitim ve etkinlik hizmeti verildiğini aktaran Koçak,
DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde sınavla aldıkları 160 öğrencinin üç yıllık eğitim aldıklarını belirtti. Okullar için merkezde etkinlik düzenlendiğini, planetaryumda uzay gösterimine de yoğun ilgi olduğunu dile getiren Koçak, hafta sonları da bireysel başvuru yapanlara eğitim verildiğini bildirdi. Bir yılını dolduran merkezde onlarca bilim festivalinin gerçekleştirildiğini anlatan Koçak, şöyle sürdürdü: "Liselilere yazılım üzerine, üniversitelilere TEKNOFEST üzerine eğitimlerimiz var. Bu işbirliğini de üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Ürün çıkarttığımız çalışmalar ve yarışmalara gittiklerimiz oldu. İlk yıl TEKNOFEST’e Erzurum’dan 500 başvurumuz vardı, ikinci yılımızda 2 bini aştık. İnşallah başarılarla bu sene daha da yükseği hedefliyoruz."
‘GİRİŞİM KULUÇKALARI’
Koçak, atölyelerde yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Girişim atölyemizde, öğrencilerimize 'Bir girişim nasıl kurulur' bunun teorik ve pratiğini anlatıyoruz. Teknoloji atölyemiz var, içeriklerimiz çok daha genişliyor. Temel programlama, robotik kodlama, öğrencimiz devam etmek isterse yazılıma kadar gidebiliyoruz. Öğrencimiz seçeceği alana göre kendisi belirliyor. Matematikte teorik ve pratik yine bir arada oluyor. Sadece teoriğini değil, pratiğini de anlatıyoruz. Uzay ve astronomi atölyemizde teorikle birlikte pratiğini de alıyor. Uygulamasını da birlikte yapıyor. Doğa bilimlerinde de fen, biyoloji, moleküler biyoloji olarak karışık fen bilimleri üzerine bir atölyemiz var. Tasarım atölyemizde şu an el sanatları ve becerileri üzerine eğitimlerimiz mevcut.”