01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Misafirlerinizi şaşırttın! Yeşil yağ tarifinin püf noktaları ve tüyosu

Bu tarifteki yeşil yağ ile tabaklarınızı süsleyebilir, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Üstelik yapımı o kadar kolay ki.. Bir defa yapıp çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Lezzetine de diyecek yok.

Misafirlerinizi şaşırttın! Yeşil yağ tarifinin püf noktaları ve tüyosu
A+ A-

Sağlıklı ve lezzetli bir sıvı yağ tarifi var. Kendi mutfağınızda hazırlayabileceğiniz lezzet deposu yeşil yağ tarifinin tüyosu ve püf noktaları haberimizin detaylarında. 

YEŞİL YAĞ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1/2 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1/4 demet dereotu
3 sap taze soğan (sadece yeşil kısmı)
2 su bardağı sıvı yağ

 

YEŞİL YAĞ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuza emin olun. Tüm yeşilliklerin kalın gövdelerini ayıklayın. Daha koyu bir renk için yeşil yapraklı taze otların miktarını arttırabilirsiniz. Fesleğen, kekik ve biberiye gibi daha yüksek aromalı ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Yeşil yaprakları ve taze soğan saplarını derin bir kaseye koyun, sıvı yağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.

Karışımı orta boy bir sos tavasına ya da ufak bir tencereye alın ve kısık ateşte 25-30 dakika kabarcıklar bitene kadar kaynatın

Sıcak karışımı süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına bir kaç dakika soğuduktan sonra buz dolu bir kabın üzerinde sürekli karıştırarak daha parlak olması için soğutun.

Yeşil yağı cam bir kabın içine aktarın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay boyunca pizza, salata,pilav, makarna vb. tüm yemeklerinize kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Dakika Haberleri yeşil yağ yağ tarifi yeşil yağ tarifi