Mücadelede doğru rota Aydınlık'ta!
Avukat Levent Temiz, stratejist Hüseyin Beyazıt, yazarımız Gaffar Yakınca ve araştırmacı-yazar Mustafa Albayrak, Aydınlık Gazetesi'nin vatan mücadelenin önünü açtığını belirterek vatandaşları E-Aydınlık'a abone olmaya davet etti.
Gazetemizin teknolojik açından gelişen medya düzenini yakalamak ve Aydınlık gazetesini okurlarımıza daha hızı ve güvenilir bir şekilde ulaştırabilmek amacıyla başlattığı “e-Aydınlık atılım kampanyası devam devam ediyor. E-Aydınlık’a abone olan okurlar Aydınlık’ın son 10 yıllık arşivine girebiliyor, Teori Dergisi ve Kaynak Yayınları’nda çeşitli indirimlerden de yararlanabiliyor. Gazetemize basılı ulaşmak isteyen okurlarımız için de bayiden satışları devam ediyor.
E-Aydınlık Atılım Kampanyasına başladığı günden bu yana kadın ve gençlik örgütleri, çiftçiler, işçiler, iş insanları gibi toplumun çeşitli kesimlerinden destek geldi. Araştırmacı-yazar Mustafa Albayrak, stratejist Hüseyin Beyazıt, avukat Levent Temiz ve yazarımız Gaffar Yakınca, Aydınlık Gazetesi'nin vatan mücadelenin önünü açtığını vurguladılar. E-Aydınlık kampanyası için okurlara çağrı da yapan destekçiler, bilgi kirliliğinin yaşandığı sosyal medyada Aydınlık Gazetesi'nin öneminin büyük olduğuna dikkat çektiler.
‘KURTULUŞ SAVAŞINDA, ANADOLU AJANSI’NIN YAPTIĞINI YAPIYOR’
Araştırmacı-Yazar Mustafa Albayrak: Programa gelmeden önce Aydınlık’a abone oldum. Daha önce de söyledim. Ben kağıt gazete olarak bayiden gidip alıyorum. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyordum ama artık çağa ayak uydurmamız gerekiyor. Çocukluğunda beri gazete kültürü olan insanlar için biraz zor oluyor ama bütün izleyicilerin vatan müdafaasında çok önemli bir yeri olan, Aydınlık Gazetesi'ni yakından tanımalarını sağlayacak, e-Aydınlık’a abone olmalarını tavsiye ediyorum. Telefonuma da indirdim uygulamayı. Gerçekten de Kurtuluş Savaşı'nda, Anadolu Ajansı'nın yaptığını şu anda Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi yapıyor. Tüm vatanseverlere tavsiye diyorum.
‘HERKES AYNI ÇEPHEDE OLMALI’
Stratejist Hüseyin Beyazıt: Bence çok önemli bir hamle. Artık sosyal medyanın da etkisini herkes kabul ediyor. Bir taraftan geleneksel basım yapan, içerik olarak da vatansever bir gazete. Bunun içinde güçlenmek gerekiyor. Türkiye çevrelenmiştir, beka sorunumuz var. Kurtuluş mücadelesinde herkes aynı cepheden olmalı. Çorbada bizim de tuzumuz olsun diye ben de abone olacağım. Tabii şu açıdan da bakıyorum. Sosyal medyadaki troller, FETÖ’cüler, içerideki mandacılar, aynı zamanda Beştepe'deki mandacılar, Pelikancılar hepsini bir araya getirdiğiniz zaman Aydınlık’a neden ihtiyaç var anlaşılıyor. Sosyal medyadaki algı ve psikolojik savaş göz önünde bulundurulduğunda Aydınlık Gazetesi'ne destek vermemiz gerektiği fikri ortaya çıkıyor.
‘TEOMAN ALİLİ’NİN PROJESİYDİ’
Avukat Levent Temiz: Ben abone oldum. Çevremdeki vatanseverlere de öneririm. Her şeyden önce geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz dava arkadaşım, yol arkadaşım, büyük çileler çekmiş Teoman kardeşimin projesiydi. Bu nedenle çok hassasım. Mümkün olduğunca tüm yurtseverlerin Aydınlık Gazetesi'nin bu uygulamasına abone olmaları lazım. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeliyiz ve çevremize yaymalıyız.
‘MİLLİ YAYIN ORGANLARININ ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK’
Aydınlık Gazetesi Yazarı Gaffar Yakınca: Türkiye ikinci Kurtuluş Savaşı'nı veriyor. Buna yeniden milli mücadele de diyoruz. Böyle bir zamanda milli yayın organlarının önemi çok büyük oluyor. Yaptığı haberler ve işlediği konularla, yazarları ile temas ettiği konularla bu mücadelenin önünü açan bir gazete. Onun için çok okunması, çok insana ulaşması, dinlenmesi ve okur tarafından tartışılması gerekiyor. 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Türkiye’nin de önünde çok zorlu görevler var. Bu yüzyılı tamamlayabilmek için Aydınlık bu noktada en ön cephede yer alıyor.
Bütün dünyada basılı yayın organlarının yerini elektronik yayın organları alıyor. Gazeteler basılı gazeteden ziyade cep telefonları, bilgisayarlar tarafından takip ediliyor. Bunun için de artık e-abonelik bütün dünyada yaygınlaştı. Gazete kağıdı tüketimi tüm dünyada azalıyor. İnsanlar haberleri artık elektronik ortamda okuyorlar. Ama elektronik aygıtlara baktığımızda orada klasik bir basın düzeni olmadığı için klasik bir basın ahlakı, basın disiplini de yok. İnternet yayınlarına baktığımızda bir keşmekeş göreceğiz. Hangi haber doğru, hangi haber yanlış bunu göremiyorsunuz. Hangi haberler provokasyon için yapılmış, hangi haber gerçekten Türkiye’nin menfaati için yapılmıştır bilemiyorsunuz. Bunun için Aydınlık gibi yayın organlarının bu mecralarda çok güçlü olması gerekiyor. Aydınlık’ı okuyan herkesin e-Aydınlık’a abone olması gerekir.