Mücver severler bayılacak! İşte en kolay havuçlu kabaklı mücver tarifi!
Mücver severlerin bu tarifi çok seveceğini düşünüyoruz. Mücver sevmeyenlerin bile damak zevkine hitap edecek kadar güzel bir tariftir. İşte en kolay havuçlu kabaklı mücver tarifi!
Mücver, Türk mutfağında ve birçok Orta Doğu ve Akdeniz ülkesinde sıkça tüketilen sebze ve baharatlarla hazırlanan ve kızartılarak tavada pişirilen bir yemektir. Genellikle kabak ya da patates kullanılarak yapılan mücverin tarifi elbette farklı yörelere göre değişir. Bazı bölgelerde içerisinde farklı sebzeler de kullanılabilir. Mücverler sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Genellikle yoğurt ya da sarımsaklı yoğurt sosu ile çok yakışır. Mücverleri isterseniz ana yemek olarak isterseniz de atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Mücver severlerin ise bu tarifi çok seveceğine eminiz. Mücver sevmeyenlerin bile damak zevkine hitap edebilir. İşte en kolay havuçlu kabaklı mücver tarifi!
EN KOLAY HAVUÇLU KABAKLI MÜCVER TARİFİ
MALZEMELER
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
YAPILIŞI
- Kabakları ve havuçları rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak süzün. Sonrasında ise rendelenmiş sebzeleri bir boş kaseye alın.
- Aynı şekilde soğanı da rendeleyin, ardından rendelenmiş sebzelerin üzerine ekleyin.
- Rendelenmiş sebzelerin üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra unu da ekleyin ve karıştırın. Bu karışım biraz koyu kıvamlı olmalıdır.
- Üzerine isterseniz taze doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Sonrasında hazırladığınız mücver karışımından kaşıkla küçük parçalar alarak tavaya yerleştirin. Mücverleri her iki tarafı da altın rengine dönene kadar kızartın. Mücverleri tavadan alınca kağıt havlu serili bir tabağa yerleştirin ki fazla yağı çıksın.