Usta aşçılar bu tarifi kullanıyor: Asla yağ çekmiyor! Çıtır mücver tarifi...
Sofraları şenlendiren lezzet olan mücver tarifini sizin için derledik. Peki kabak mücver nasıl yapılır? Kolay ve hızlı mücver tarifi, usta aşçıları dahi kıskandıracak. İşte çıtır çıtır yağ çekmeyen mücver tarifi...
Usta aşçıların kullandığı o tarif ortaya çıktı. "İftar ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, sofranızı çıtırlığıyla ele geçirecek kabak mücver tarifini deneyebilirsiniz. Vejetaryen lezzetler arasında birinci sırada gelen mücver, oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Üstelik asla yağ çekmiyor. İşte çıtır çıtır yağ çekmeyen mücver tarifi...
MÜCVER TARİFİ
MALZEMELER
3 adet kabak
2 adet yumurta(çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin:
1/2su bardağısıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Mücver için bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun!