Muğlalı teyze sır gibi sakladığı tarifini verdi! Meğer zeytinyağlı barbunya pilaki böyle pişiyormuş
Muğlalı teyze sırrını açıkladı! Lezzetli barbunya pilaki tarifi ile sofralarınıza Ege’den gelen zeytinyağlı lezzet rüzgârı estireceksiniz.


Zeytinyağlı yemekler denince akla ilk gelen tariflerden biri olan barbunya pilaki, hem besleyici hem de sofraların vazgeçilmez eşlikçisi. Muğla mutfağının yıllardır bilinen bu sırrı, yumuşacık pişmiş barbunyaları, havuç ve soğanla buluşturarak sofranızı renklendirecek. Şimdi sizler için tam ölçülü, pratik zeytinyağlı barbunya pilaki tarifini hazırladık.
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ İÇİN MALZEMELER
Barbunya için:
1 kilogram taze barbunya
3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet havuç
4 diş sarımsak
750 mililitre sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ: BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR?
Zeytinyağını geniş bir tencereye alın. Küp doğranmış soğanları ekleyin.
Halkalar halinde doğradığınız havuçları da tencereye ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı, ince doğranmış sarımsakları ve küp doğranmış domatesleri ilave edin, 3 dakika kadar kavurun.
Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları tencereye ekleyip karıştırın.
Üzerine sıcak suyu ilave edin. Kaynamaya başladığında altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişmesine 10 dakika kala tuz ve şekeri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakın.
Servis tabağına alın, üzerine ince doğranmış maydanoz serpin.
İşte zeytinyağlı barbunya pilakiniz hazır. Soğuk ya da ılık olarak, üzerine nar ekşisi ve limon gezdirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık!