MÜSİAD kapasiteyi iki bine çıkardı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda sürdürüyor. Dernekten verilen bilgiye göre, gönüllü sağlıkçılar depremden etkilenen vatandaşların acil sağlık hizmetlerine ulaşmasını sağlıyor.
Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentte depremden etkilenen vatandaşların misafir edildiği, Hatay'daki Serinyol Lojistik Merkezi çalışmalarının devam ettiği, Gaziantep'te yıkımın yoğun yaşandığı Nurdağı ve İslahiye ilçelerine yönelik yardımların sürdüğü ve Adıyaman'da depremden etkilenen vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarına devam edildiği bildirildi. MÜSİAD'dan yapılan açıklamada ayrıca Kahramanmaraş Elbistan'da inşası devam eden MÜSİAD Konteyner Kent projesinin, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda 8000 kapasiteli 2000 konteyner eve çıkarıldığı belirtildi. Proje kapsamında, altyapı sistemi bulunan, sosyal ve idari yapıların da planlandığı bir çalışma yürütülüyor.
İKİ HAFTADA 125 MİLYON LİTRE AKARYAKIT BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Petrol Sanayi Derneği (PETDER) üyesi şirketler, depremin ilk 2 haftasında deprem bölgesine bir kısmı hibe olmak üzere yaklaşık 125 milyon litre akaryakıt gönderdi.
PETDER'den yapılan açıklamada, depremin ilk gününden 19 Şubat akşamına kadar deprem bölgesine toplamda 5 bin 300’den fazla tanker seferi yapıldı. Üye şirketler, akaryakıtın yanı sıra nakdi yardımlar, gıda, kıyafet, hijyen ürünleri, çadır, battaniye, yatak, ilaç, tıbbi malzemeler, seyyar tuvalet, elektrikli ısıtıcı, jeneratör ve temel ihtiyaç malzemelerini ve yaşamsal malzemeleri de bölgeye ulaştırıyorlar. Ayrıca, üye şirketler kendi içlerinde bağış kampanyaları düzenleyerek toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırdılar ve kan bağışı kampanyaları düzenlediler.
FONMALA HEDEFİ 2 MİLYAR DOLAR
VakıfBank, 1.7 milyar dolar ve 75 milyon avro olmak üzere toplam yaklaşık 1.8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon ve fonlama işlemi olarak öne çıktı. VakıfBank’ın toplam 7 yabancı bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği bu işleme ilişkin bilgi veren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle vakit kaybetmeden kolları sıvayarak deprem bölgesine gerekli tüm yardımları yapmak için seferber olduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak milli ekonomiye olan desteğimiz farklı formlarda kendini göstermeye devam ediyor. Böylesi bir dönemde ülkemize getirdiğimiz bu taze kaynağı çok yakın bir zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.