Muş'ta lisanslı sporcu sayısı tırmanışta
Türkiye'nin dört bir yanındaki tesisleşme atılımı, lisanslı sporcu sayısına da olumlu yansıyor.Son olarak Muş'ta çeşitli branşlar için kullanılan 110 milyon liralık kaynak, kentte gençlerin spora yönelmesini sağladı.
GENÇLİK ve Spor Bakanlığınca 110 milyon liralık yatırımla Muş'ta inşa edilen tesisler, hem gençlerin spora yönelmesini hem de lisanslı sporcu sayısının artmasını sağladı. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde okçuluk poligonları, atletizm tartan pistleri, gençlik merkezleri, 6 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu, futbol sahaları ve yarı olimpik yüzme havuzu gibi tesislerin inşa edildiği Muş, bu sayede spor alanında önemli mesafe kaydetti.
'SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR'
Her yaştan vatandaşın sporla buluşturulması amacıyla hayata geçirilen projelerin meyvelerinin alındığı kentte, 6 yıl önce 12 bin 962 olan lisanslı sporcu sayısı 5 bini kız olmak üzere 18 bin 297'ye yükseldi. Kentte, çeşitli dallardaki 40 sporcu milli takımlara kazandırıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, yaptığı açıklamada, kent nüfusunun büyük bölümünün çocuk ve gençlerden oluştuğunu, bu nedenle geniş bir hedef kitleye hitap ettiklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığının misyon ve vizyonunu en ücra yerlere yansıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Güler, "Gençlerimizin tesislerimizde zaman geçirmeleri, onları zararlı alışkanlıklardan, madde ve ekran bağımlılığından, illegal yapıların ve terör örgütlerinin tuzaklarından muhafaza ediyor. İlimizde 2 yılda yapımı tamamlanan ve devam eden yaklaşık 110 milyon liralık yatırım var. Sultan Alparslan'ın diyarında ata sporlarını zirveye taşımak istiyoruz. Malazgirt Hipodromu bu yıl içinde hizmete açılacak" şeklinde konuştu.
Kentteki tesislerin tüm gençlerin hizmetinde olduğunu ifade eden Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerin ayağına gidip onları tesislerimize davet ediyoruz. Salgın tedbirlerine riayet ederek onları tesislerimizde ağırlıyoruz. Spora büyük bir yönelme var. Bu bizi mutlu ediyor. Özellikle kız çocuklarımızın spora daha fazla yöneldiğini görüyoruz. Bir sporcunun ulusal veya uluslararası bir başarı elde etmesi bütün gençlerimizi etkiliyor. Ailelerin spora bakış açısını değiştiriyor."
'İKİNCİ EVİMİZ GİBİ'
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan Gençlik Merkezi'nin üyelerinden Mizgin Akpolat, merkezin adeta ikinci evi gibi olduğunu söyledi. Milli atlet Derya Kunur da yapılan yeni tesisler sayesinde şampiyonalara daha iyi hazırlandıklarını aktardı.