Mutfak alev alev!
Dizginlenemeyen enflasyon işçi, memur ve emekli zamlarını eritirken, temel gıda ürünlerindeki rekor fiyat artışları vatandaşın cebini yakıyor.
Tüketici Hakları Derneği (THD) mutfak giderleri hakkında çarpıcı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Buna göre son bir yılda süt ve süt ürünlerinin fiyatı ortalama yüzde 24.11, sebze fiyatları ortalama yüzde 69.73, yumurta fiyatı yüzde 36,45 arttı. Havuç’un fiyatı yüzde 109.99, kuru soğanın fiyatı yüzde 185, patatesin fiyatı ise yüzde 109 artarak rekor kırdı. Kırmızı et ise yoksulun mutfağına yine uğramadı.
THD Genel Başkanı Turhan Çakar imzalı açıklamada, tüketicinin açlığa terk edildiği, yeterli ve dengeli beslenmekten mahrum bırakıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Bugünkü koşullara göre, TÜİK’in yüzde onluk gruplar itibariyle hane halkı kullanılabilir gelir dağılımı ile Türk-İş’in yoksulluk sınırı rakamını karşılaştırdığımızda halkın yüzde yetmişten fazlası yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Bu duruma göre, yoksulluk sınırının altında kalan tüketiciler yeterli ve dengeli beslenememektedir" denildi.