Mutfakların bir numarası olmaya aday! En nefis haliyle Yoğurt tatlısı tarifi
Farklı tarifler arayanlara müjde! Hafif mi hafif, lezzetli mi lezzetli yoğurt tatlısı, mutfakların bir numarası olmaya aday. En nefis haliyle yoğurt tatlısı tarifini sizin için derledik.
Yoğurt tatlısı, hem hafifliği hem de lezzetiyle sofralarımızı süsleyen bir tatlıdır. Yoğurt tatlısı, pratik hazırlanışıyla da tercih sebebidir. Sizler için bugün, yoğurt tatlısının lezzetli tarifini paylaşacağız. İster aile yemeklerinizde, ister özel davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi, yoğurt tatlısı yapımının püf noktalarına birlikte göz atalım.
YOĞURT TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
1 rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı irmik
ŞERBETİ İÇİN
2.5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine toz şekeri ve suyu alıp bir çırpma teli yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Şerbetinizi ocaktan alın ve bir karıştırma kabına alıp soğumaya bırakın.
HAMUR İÇİN
Bir karıştırma kabına yumurtaları ekleyin.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Yoğurt ve limon kabuğu rendesini de ilave edip çırpmaya devam edin.
Her şey hazır olunca un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği eleyerek ekleyin.
Her şeyi bir spatula yardımıyla kapatarak karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına hazırladığınız karışımı dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin ve sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbetinizi dökün.
Tatlınız şerbetini çekip oda ısısına gelen tatlıyı toz hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Kaynak: Arda'nın Mutfağı