NASA açıkladı: Çin'deki bu yapı Dünya'yı yavaşlatıyor
NASA'nın yaptığı son araştırma ile birlikte, Çin'de bulunan mühendislik harikası Çin'in Üç Boğaz Barajı'nın Dünya'nın dönüşünü günde 0,06 mikrosaniye yavaşlattığı ortaya çıktı.
NASA tarafından yapılan son araştırma, mühendislik ile gezegen hareketleri arasında şaşırtıcı bir bağlantı olduğunu ortaya koydu. Dünyanın en büyük hidroelektrik projesi olan Çin'in Üç Boğaz Barajı'nın Dünya'nın dönüşünü günde 0,06 mikrosaniye yavaşlattığı tespit edildi.
NASA TESPİT ETTİ
NASA'nın araştırması, Çin'in Üç Boğaz Barajı'nı, rezervuarındaki kütlenin yeniden dağılımından kaynaklanan Dünya'nın dönüşündeki hafif bir yavaşlamayla ilişkilendirdi. 40 milyar metreküplük muazzam bir su tutarak Dünya'da kütlenin önemli ölçüde yeniden dağılmasını sağlayan Üç Boğaz Barajı'nın rezervuarında su biriktikçe, gezegenin yüzeyindeki ağırlık dağılımını değiştirerek dönme dinamiklerini de değiştiriyor.
DÜNYA'YI 0,06 MİKROSANİYE YAVAŞLATIYOR
The Economic Times'ın haberine göre, NASA'da görevli bir bilim insanı olan Benjamin Fong Chao barajın, "Dünya sistemi içinde kütlenin yeniden dağılımı Dünya'nın dönüşü üzerinde bir etki yaratıyor. Gün başına 0.06 mikrosaniyelik gecikme ihmal edilebilir gibi görünse de, ölçülebilir bir sonuçtur." açıklamasında bulundu.
Çin'de Yangtze Nehri'nin 185 metre üzerinde yükselen ve 2 kilometreden fazla bir alana yayılan Üç Boğaz Barajı, insan yaratıcılığının bir kanıtı olarak öne çıkıyor. Barajın 22.500 megawatt gibi şaşırtıcı bir elektrik üretme kapasitesine sahip olduğu ifade ediliyor.