21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Nohutta zehir tehlikesi. 17 yıllık aşçıdan doğru pişirme tüyosu

17 yıldır aşçılık yapan Ekrem Ramadan yaptığı açıklamada nohut pişirilirken yapılan hataları sıraladı. Türk mutfağında da çokça tüketilen nohutla ilgili bu uyarılara dikkat.

Nohutta zehir tehlikesi. 17 yıllık aşçıdan doğru pişirme tüyosu
A+ A-

Tarifsiteniz'de yer alan bir içerikte; Nohut yemeği pişirirken dikkat edilmesi gereken bir kurala yer verildi. 17 yıldır aşçılık yapan Ekrem Ramadan, herkesi ilgilendiren alışkanlık hakkında bilgi verdi. Nohut  yemeği pişirirken herkesin yaptığı bir hata var. Biz 17 yıldır lokantamızda her gün nohut yemeği pişiriyoruz. Nohut pişirirken de uyguladığımız bazı yöntemler var.

Örneğin yemeğimizde asla ayçiçek yağı kullanmayız. Nohudu suda bekletir o ve o suyu mutlaka dökeriz.

YEMEĞE SAKIN EKLEMEYİN

Bazı tarifçiler nohudu suda bekletip suyunu içmeyi öneriyor. Oysa bu son derece yanlış bir uygulama. Nohudu suda bekletmenin amacı nohudu bakterilerden ve zehirden arındırmak içindir. Nohudun bekletildiği suyu içmek ya da yemeğe eklemek son derece hatalı bir davranıştır. Bu yöntemle yapılan yemek zehirli hale gelecektir. O nedenle dikkat etmekte fayda var. 

Nohutta zehir tehlikesi. 17 yıllık aşçıdan doğru pişirme tüyosu - Resim : 1

PEKİ NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler;

2 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Nohut yemeğinin tarifi;

*Nohudu bir gece önceden sıcak suya bırakın.

*Ertesi gün süzüp üzerine temiz su alarak 15-20 dakika haşlayın.

*Daha sonra yağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.

*Biberi doğrayıp soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin.

*Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

*Son olarak içine nohudu ekleyin.

*Biraz karıştırıp üzerine kaynar suyu ve tuzu baharatları koyun.

*Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

*Nohudunuz iyice pişince ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

NOHUT YEMEĞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Pişirdiğiniz nohut yemeğinizi ''pirinç pilavı, acı biber turşusu veya lahana turşusu'' ile servis edebilirsiniz. 

Son Dakika Haberleri