Normalinden daha sağlıklı! Siyah pirinç salatası nasıl yapılır?
Salatalar hem lezzetiyle hem de sağlıklı oluşuyla her zaman tercih edilir. Özellikle de ana yemeklerin yanına çok yakışan lezzetlerdir. Normal pirincin alternatifi olarak siyah pirinçten de çok güzel lezzetler yapabilirsiniz. Siyah pirinç salatası nasıl yapılır? İşte tarifi!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Siyah pirinç, beyaz pirince göre daha sağlıklıdır. Siyah pirinç antioksidan açısından zengin ve demir kaynağıdır. Aynı zamanda gluten içermediği için glutensiz beslenenler için birebirdir. Sağlıklı atıştırmalıklar yapmaktan hoşlanıyorsanız bu alternatifi değerlendirebilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir öğün olacaktır. O halde tarifin ayrıntılarını paylaşabiliriz. Siyah pirinç salatası nasıl yapılır? İşte o tarif!
SİYAH PİRİNÇ SALATASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 su bardağı siyah pirinç
- 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 1 su bardağı doğranmış sebzeler (örneğin, havuç, kırmızı biber, salatalık)
- 1/2 su bardağı taze doğranmış taze otlar (örneğin, taze nane, taze kişniş)
- 1/4 su bardağı kuru yemişler (örneğin, ceviz veya badem)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI
- Siyah pirinçleri yıkayın ve 2 su bardağı su ile bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıyı kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçleri yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Pirinçler yumuşak ama hala hafifçe tane tane olmalıdır. Piştikten sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğumuş siyah pirinçleri büyük bir karıştırma kabına aktarın.
- Doğradığınız sebzeleri ve taze otları ekleyin. Ayrıca kuru yemişleri de ekleyin.
- Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu siyah pirinç karışımının üzerine dökün ve iyice karıştırın, böylece bütün malzemeler sosla kaplansın.
- Siyah pirinç salatasını buzdolabında en az 30 dakika boyunca dinlendirin, böylece lezzetler iyice birleşsin.