O besinin asla dondurulmaması gerekiyor! İşte sebebi
Dondurulmuş sebzeler, özellikle yoğun iş temposunda olanlar için büyük kolaylık sunar. Ancak, taze tüketilmesi gereken bir sebze var ki, o da maruldur. Peki, neden marul dondurulamaz? İşte ayrıntılar…
Piyasada dondurulmuş bezelye, brokoli, havuç gibi sebzeler sıkça bulunur. Bu ürünler, yemek hazırlığı konusunda zaman tasarrufu sağlar. Ancak marul, dondurulması imkansız sebzeler arasında yer alır. Bunun en büyük nedeni, marulun su içeriğinin yüksek olmasıdır.
YÜKSEK SU ORANI DONDURULMASINA ENGEL
Marulun %95'i sudan oluşur. Bu, marulun dokusunun dondurma sırasında tamamen bozulmasına neden olur. Dondurma işlemi sırasında, marulun hücrelerinde bulunan su donarak hücreleri tahrip eder. Bu da marulun yapraklarının yumuşamasına ve taze marulun o gevrek dokusunun kaybolmasına yol açar.
TAZE MARULUN FAYDASI VE SAKLANMA ŞEKLİ
Marul, her zaman taze olarak tüketilmelidir. Özellikle salatalarda ve yemeklerde kullanıldığında, dokusunun taze kalması için buzdolabında muhafaza edilmesi önerilir. Dondurulmuş sebzeler arasında marulun yer almamasının nedeni de, marulun dondurulduğunda kalitesinin düşmesi ve kullanımının zorlaşmasıdır.