22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

O börek Atatürk'ün Cumhuriyet'i müjdelediği sofrada yer alıyordu! Marmarina böreği tarifi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluş kararını açıkladığı masada yer alan yemeklerden biri olan Marmarina, nefis bir Osmanlı böreğidir. Cumhuriyet sofrasını şenlendiren Marmarina'nın tarifi...

O börek Atatürk'ün Cumhuriyet'i müjdelediği sofrada yer alıyordu! Marmarina böreği tarifi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluş kararını müjdelediği 28 Ekim 1923 akşamı, Çankaya Köşkü'nde yenilen yemekler arasında Marmarina böreği de vardı. Son Akşam Yemeği filminde kurulan masada Marmarina'ya da yer verildi. Marmarina böreği, Osmanlı mutfağının sevilen böreklerinden biriydi. Ispanak ve beyaz peynirin harmanlanmasıyla yapılan Marmarina, Cumhuriyet sofrasını şenlendirmişti. İşte Marmarina tarifi...

MARMARİNA TARİFİ

Malzemeler:

O börek Atatürk'ün Cumhuriyet'i müjdelediği sofrada yer alıyordu! Marmarina böreği tarifi

2 adet yufka
1 kilogram ıspanak
1 kase rendelenmiş kaşar
100 gram tereyağı
300 gram beyaz peynir
3 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Hazırlanışı:

Ispanağı temizleyip yıkayın ve tencereye alın. Yağ eklemeden 10 dakika tencerede karıştırın ve ıspanakları öldürün.
2 yufkayı yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üstüne ıspanakları yayın ve erittiğiniz tereyağını üzerine dökün.
Bir kasede yumurtaları çırpın, içine peynir ve karabiberi
ekleyin. Ispanağın üzerine yayın ve kaşar rendesini üstüne serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Son Akşam Yemeği Atatürk marmarina tarifi