08 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Osmanlı'dan bugüne sır gibi saklanan yaprak sarması tarifi ortaya çıktı! İç harcına sadece 1 kaşık ekleyin...

Osmanlı mutfağında yapılan lezzetli zeytinyağlı yaprak sarması tarifinin sırrı ortaya çıktı. İç harcına eklenen 1 kaşık o malzeme, sarmanın tadına tat katıyor. İşte padişahların vazgeçilmezi o yaprak sarmasının tarifi...

Osmanlı'dan bugüne sır gibi saklanan yaprak sarması tarifi ortaya çıktı! İç harcına sadece 1 kaşık ekleyin...

Sofraların vazgeçilmezi olan zeytinyağlı yaprak sarmasını belki de hiç bu şekilde denemediniz. Osmanlı mutfağındaki aşçıların sırrı gün yüzüne çıktı. Meğerse Saray mutfağında lezzetli yaparak sarması yapmanın sırrı tamamen Türk kahvesiymiş. İşte karşınızda Türk kahveli yaprak sarma tarifi...

TÜRK KAHVELİ YAPRAK SARMASI İÇİN MALZEMELER

Osmanlı'dan bugüne sır gibi saklanan yaprak sarması tarifi ortaya çıktı! İç harcına sadece 1 kaşık ekleyin... - Resim : 1

  • Bolca Baldo pirinç
  • Yarım kaşık Domates salçası
  • Yarım kaşık Biber salçası
  • Tuz, baharat
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Kaşığı Kahve
  • 2 tane kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Çiçek yağı

TÜRK KAHVELİ YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?

Osmanlı'dan bugüne sır gibi saklanan yaprak sarması tarifi ortaya çıktı! İç harcına sadece 1 kaşık ekleyin... - Resim : 2

Sarmanın iç harcını hazırlamak üzere pirinci 4-5 kere yıkayıp suyunu iyice süzün.

Soğanları ince ince doğradıktan sonra bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.

Soğanlar pembeleşince içine pirinci ekleyin. Ardından salça, karabiber, tarçın, Türk kahvesi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Harca suyu ilave edin ve pişmesi için bırakın.

İç harcı kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişen iç harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Dolma tenceresinin tabanını zeytinyağı ile yağlayın. Ardından birkaç asma yaprağı ve saplarını yerleştirin. Arzu ederseniz koruk ya da yeşil erik de ekleyebilirsiniz.

Yaprakları düz bir zemine alın. Kalın bir sarma yapmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı, ince bir sarma yapmak istiyorsanız da 1 tatlı kaşığı pirinçli iç harcını yaprağın geniş kısmına koyun. Yaprakları iki tarafından katlayarak sıkıca sarın.

Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkı bir şekilde dizin. Ardından üzerine limon dilimleri yerleştirin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Ardından ocağın altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

İşte enfes Türk kahveli yaprak sarmanız hazır. Ilık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Tarif Yaprak Sarma Türk kahvesi