Otlu börek nasıl yapılır? Çıtır olması için püf noktalar…
Ülkemizde yetişen otlarla yapılan otlu böreğin tadına doyum olmaz. Bugün ise otlu böreğin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Otlu börek nasıl yapılır? Çıtır olması için püf noktalar nelerdir? İşte ayrıntılar!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Biraz uğraştırıcı gibi görünse de eliniz alışınca çok kısa sürelerde yapabileceğiniz harika bir börek tarifi ile geldik. Bugün sizlere otlu böreğin nasıl yapılacağını aktardık. Aynı zamanda böreğinizin çıtır çıtır olması için püf noktaları da paylaştık. Bu tarifi isterseniz misafirleriniz geldiğinde isterseniz de canınızın çektiği her an yapabilirsiniz. Bir de mevsimine göre içerisinde kullanılan otları buldunuz mu tamamdır! O halde tarifin ayrıntılarına geçelim. Otlu börek nasıl yapılır? Çıtır olması için püf noktalar nelerdir? İşte ayrıntılar!
OTLU BÖREK NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 çay kaşığı kaşığı tuz
- Hamurları açmak ve yağlamak için
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- İç malzemesi için
- 400 gram karışık ot (semiz otu, ıspanak, ısırgan)
- 200 gram lor peyniri
- 2 çay kaşığı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
- Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın ve orta kısmını açıp yoğurt, üzüm sirkesi, zeytinyağını ekleyin. Tuzu da serpiştirip elinizle karıştırmaya başlayın. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamuru yeterince yoğurunca üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
- Böreğin iç harcı için ayıkladığınız otları yıkayıp sularını süzdürün. Ardından otları doğrayın ve tuz karabiber ekleyerek lor peyniri ile güzelce karıştırarak birleştirin.
- Hamur hazır olunca beze şeklinde parçalar alıp üzerine az nişasta ekleyerek oklavayla açın. Biraz da üzerine zeytinyağı sürüp büyütmeye çalışın.
- Yağlanmış yufkaların her yerine iç harçtan azar azar ekleyin. Ardından yufkaları rulo haline getirin.
- Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız ruloları birbiri etrafında dolayarak tepsiye koyun.
- Yumurta sarısı, yoğurt ve ayçiçek yağını bir kasede karıştırın. Son şeklini verdiğiniz el açması otlu böreğin üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla sürün ve ardından çörek otlarını serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya, çıtır çıtır olana kadar pişirin. AFİYET OLSUN!