23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pamuk gibi olması için bu yöntemi deneyin! Tel tel ayrılan açma tarifi! Açma nasıl yapılır?

Kahvaltılarınıza eşlik edecek pamuk gibi tel tel ayrılan açma tarifi! Pamuk gibi olması için bu yöntemi deneyin! Tel tel ayrılan açma tarifi! Açma nasıl yapılır?

Pamuk gibi olması için bu yöntemi deneyin! Tel tel ayrılan açma tarifi! Açma nasıl yapılır?
A+ A-

AÇMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta beyazı(sarıları üzerine)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 paket kuru maya
10 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz

Pamuk gibi olması için bu yöntemi deneyin! Tel tel ayrılan açma tarifi! Açma nasıl yapılır? - Resim : 1

Araları için:

80 gram tereyağı

Üzeri için:

4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

AÇMANIN PÜF NOKTASI

Hamurun üzerini örtüp 30 dakika oda sıcaklığında mayalama işlemini yapabilirsiniz. Bu ölçüden 2 büyük tepsi çıkmaktadır.

AÇMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 18 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın.

Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Ardından çıkarıp bir süre oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Poğaça açma açma tarifi hamur işi simit