20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pankek nasıl yapılır? En doğru pankek hamuru tarifi

Kahvaltılarımızın ya da ara öğünlerimizin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan pankek, herkes tarafından çok seviliyor. Pankeki evde çok basit tekniklerle kolayca yapabilirsiniz. Pankek nasıl yapılır? İşte en doğru pankek hamuru tarifi!

Pankek nasıl yapılır? En doğru pankek hamuru tarifi
A+ A-

Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği pankeki evde yapmak aslında çok kolay! Özellikle tatlılarla ve meyvelerle çok yakışan bu tarifi mutlaka denemek isteyeceksiniz. Tabii tarifte dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları da paylaşıyor olacağız. Siz de hem kahvaltılarınızı hem de ara öğünlerinizi bu mükemmel pankek tarifi ile zenginleştirebilirsiniz. Peki pankek nasıl yapılır? İşte en doğru pankek hamuru tarifi!

Pankek nasıl yapılır? En doğru pankek hamuru tarifi - Resim : 1

PANKEK NASIL YAPILIR?

Öncelikle gerekli malzemelere göz atalım.

Gerekli malzemeler:

  • 2 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • Pişirmek için sıvıyağ

Yapılışı:

  • Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıp şekeri ekleyip mikserle çırpın.

  • Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.

  • Pankek harcınız artık hazır.

  • Yapışmaz bir teflon tavaya az miktarda sıvıyağı döküp ısınmasını bekleyin. (Sıvıyağı peçete yardımı ile yayarak hem fazla yağı almış olursunuz hem de kontrollü bir pişme sağlarsınız.)

  • 1 yemek kaşığı kadar pankek harcını alıp tavaya dökün ve göz göz olunca tersini çevirip pişirmeye devam edin.

  • Tüm pankekleri pişirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Pankek nasıl yapılır? En doğru pankek hamuru tarifi - Resim : 2

EN DOĞRU PANKEK HAMURU TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR!

  1. Öncelikle pankek yapacağınız tavayı iyi seçmelisiniz. Seçeceğiniz tava mutlaka ya pankek tavası ya da yanmayan, yapışmayan bir teflon tava olmalıdır.

  2. Bir diğer önemli nokta, pankek harçlarını dökmeden önce tavaya çok yağ koymamanız gerektiğidir. (Öneri: bir kez tavayı yağladıktan sonra bir adet pankeki pişirdikten sonra ikinciyi pişirirken yağ sürmeden harcı döküp pişirebilirsiniz.)

  3. Pankeki pişirirken kısık ateşte pişirmenizi öneririz. Fazla ateşte piştiğinde içi çiğ kalabilir ve dış kısmı yanabilir.
Son Dakika Haberleri pankek pankek nasıl yapılır En doğru pankek hamuru tarifi pankek tarifi