22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Parmaklarınızı yiyeceksiniz! İşte en kolay imam bayıldı tarifi

Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan patlıcan, imambayıldı tarifi ile adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. İmam bayıldı tarifini denemek isteyenler imam bayıldı tarifini sorguluyor. İşte imam bayıldı tarifi ve malzeme listesi...

Parmaklarınızı yiyeceksiniz! En kolay imam bayıldı tarifi İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı malzemeleri neler?
A+ A-

Türk mutfağının sevilen lezzeti imam bayıldı tarifini merak eden ve denemek isteyenler imam bayıldının en pratik ve lezzetli tarifini arıyor. İşte imam bayıldı tarifi malzeme listesi ve yapımı...

MALZEMELER

-5 adet patlıcan
-2 büyük boy soğan
-3 adet yeşil biber
-3 adet domates
-6-7 diş sarımsak
-Yarım demet maydanoz
-Sıvı yağ
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.

Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.

Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.

İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.

5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.

Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.

İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.

Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.

İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.

Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.

Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Son Dakika Haberleri imam bayıldı tarifi patlıcanlı yemek tarifleri pratik tarifler yemek tarifleri